Η οικογένεια ΠΑΟΚ σε... υπερδιέγερση!

Δημήτρης Μπούζας20 Μαΐου 2022

Τα πλέι οφ έκλεισαν τον κύκλο τους, ανοίγοντας και κλείνοντας κατά περίσταση δρόμους. Οι τέσσερις από τους έξι προχώρησαν στην Ευρώπη και οι δύο αποκλείστηκαν. Οι «Ευρωπαίοι» θεωρούνται και είναι καλότυχοι, ενώ οι άλλοι μετράνε κάποια λίγα κέρδη (όπως οι Γιαννιώτες) και τεράστιες ζημιές (όπως οι Ενωσίτες). Ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τον φετινό τίτλο χωρίς ανταγωνισμό, με όση βοήθεια του έδωσαν και πάλι οι επίορκοι διαιτητές. Η εικόνα του ήταν στην κυριολεξία απογοητευτική. 

Σε ό,τι έχει σχέση με τον δεύτερο ΠΑΟΚ, μπορούμε αλλά και πρέπει να σταθούμε αυτή τη στιγμή, στο γεγονός της μεγάλης πρόκλησης – συγχρόνως και της ευκαιρίας – που έχει μπροστά του για να κλείσει την χρονιά με την κατάκτηση ενός σημαντικού στόχου. Κάτι που αν το πετύχει, θα του δώσει το δικαίωμα της «διαγραφής» κάποιων από τα ασυγχώρητα λάθη που τον οδήγησαν στην αδυναμία του να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε απογοητεύσει και τους πιο φανατικούς οπαδούς του.

Στην τρίτη θέση ο Άρης με σπουδαίες (ορισμένες και περιπετειώδεις) επιτυχίες. Στην τελική ευθεία προσπέρασε τους Αθηναίους, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα του, αλλά και την συνολική εξαιρετική παρουσία του, σε ολόκληρη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ο τέταρτος Παναθηναϊκός έρχεται ύστερα από πέντε χρόνια και περνά το κατώφλι της Ευρώπης, με την σοφή καθοδήγηση του εμπειρότατου Γιοβάνοβιτς. Η χρονιά για τους «πράσινους» ακόμη και αν χάσουν το Κύπελλο θεωρείται πετυχημένη.

Ο σεισμός με τα πολλά ρίχτερ που ταρακούνησε για τα καλά, ήταν αυτός που χτύπησε την Ένωση. Μετά το «ολοκαύτωμα» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήρθε η «αυτοχειρία» στο ΟΑΚΑ, για να προσδώσει διαστάσεις συντέλειας στην ομάδα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εδώ ισχύει αυτό που λένε ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την Ένωση, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μεγάλα αδιέξοδα. Μοναδική διέξοδος και παρηγοριά για τον «τίγρη» η «Αγια Σοφιά ΟΠΑΠ Αρένα», κάτι όμως που δεν αρκεί για τους εξαγριωμένους φανατικούς οπαδούς της πολύπαθης ΑΕΚ (ορίτζιναλ). 

Για τους Γιαννιώτες οι καλές εμφανίσεις δεν ήταν το μόνο κέρδος, γιατί με αυτές εμφανίστηκαν οι προοπτικές για κάποιες πωλώσεις πολύ ενδιαφέρουσες (Περέα, Σάλιακα, Κάργα), που φέρνουν αρκετό χρήμα στα ταμεία. Ο πετυχημένος κόουτς αποχωρεί και ο Χριστοβασίλης ετοιμάζεται να ρίξει και πάλι την ζαριά του, με την ελπίδα να φέρει και πάλι εξάρες.

Επιστρέφοντας λοιπόν στον ΠΑΟΚ και στην τελευταία παράσταση της αγωνιστικής περιόδου (τελικός Κυπέλλου) έχουμε να πούμε πως τα πάντα αυτή τη στιγμή κινούνται γύρω από αυτήν την τόσο σημαντική βραδιά. Ο κόουτς προετοιμάζει τους παίκτες του και οι οπαδοί τη μεγάλη εκδρομή τους. Ολόκληρη η ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια βρίσκεται σε μία υπερδιέγερση. Το κλίμα είναι ιδανικό. Οπως άλλωστε φάνηκε και στο παιχνίδι της Τρίτης, με τα προβλήματα να λιγοστεύουν και με κάποιες επιστροφές να ξαναδίνουν στην ομάδα το ανάστημα της, στον τελικό οι πιθανότητες και οι αισιόδοξες προοπτικές είναι προσβάσιμες για τους αετούς του βορρά. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχοντας απέναντι σου μια σοβαρή ομάδα όπως είναι ο ανακάμψας Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς, δεν θα χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτούς, καταθέτοντας ακόμη και την ψυχή τους οι παίκτες που θα επιλέξει ο Ρουμάνος κόουτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.