Η εξήγηση πίσω από το blackout του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena

Κωστής Παναγιώτου07 Απριλίου 2024

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (7/4, 20:30, Live Metropolis 95.5 - Metrosport.gr), στην OPAP Arena, στο ντέρμπι κορυφής της Stoiximan Super League, με την Ένωση να έχει μαζί της την παράδοση, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετά την ήττα που γνώρισε από τον Παναθηναϊκό, την προηγούμενη αγωνιστική των playoffs, έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας, με τους "ασπρόμαυρους" να πατούν ξανά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ με τον Αργεντινό τεχνικό στην άκρη του πάγκου μετράει πέντε νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου, ενώ η Ένωση έχει το απόλυτο στην OPAP Arena, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει βρει ακόμη τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει καν κοντά στο γκολ

Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στους δύο "δικεφάλους" στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2022, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 2-0, χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Λιβάι Γκαρσία (36') και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (61').

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 τελικές, έχοντας 2.01 expected goals (μετρά την ποιότητα των τελικών υπολογίζοντας τις πιθανότητες να σημειωθεί γκολ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μόλις πέντε τελικές και 0.63 expected goals, φανερώνοντας τη δυσκολία που αντιμετώπισε η ομάδα του Λουτσέσκου να φτάσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Το δεύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην έδρα της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2023 για την 7η αγωνιστική των playoffs. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους "ασπρόμαυρους", καθώς στο 10ο λεπτό ο Κάργας άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΚ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα έβαλε από νωρίς τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση, με τον Τσούμπερ (21') και τον Μουκουντί (24') να διαμορφώνουν το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, υπέρ των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος οι Γκαρσία (77') και Πάολο Φερνάντες (86') έδωσαν διαστάσεις θριάμβου, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικήτρια την ΑΕΚ με 4-0.

Η ομάδα του Αλμέιδα είχε 19 τελικές και 2.31 expected goals, ενώ ο ΠΑΟΚ σημείωσε τη χειρότερη επιθετική επίδοσή του, καθώς είχε μόλις 0.36 expected goals, έχοντας μόλις δύο τελικές και καμία εντός εστίας.

Η τελευταία αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, στην OPAP Arena, ήταν στις 30 Οκτωβρίου 2023. Σε αυτό το ντέρμπι η ομάδα του Λουτσέσκου παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο, σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς, αλλά και πάλι γνώρισε την ήττα.

Η Ένωση επικράτησε με 2-0, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 10 τελικές και 1.35 expected goals, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 4 τελικές, αλλά σημείωσε την υψηλότερη επιθετική του επίδοση, με 0.75 expected goals.

Η ομάδα του Λουτσέσκου σε τρεις επισκέψεις της στην OPAP Arena μετράει ισάριθμες ήττες, έχοντας παθητικό 8 γκολ, χωρίς να σημειώσει γκολ, ενώ έχει μέσο όρο 0.58 expected goals υπέρ της και 1.89 expected goals κατά της.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.