Η δεύτερη νιότη του Βαλμπουενά και το ερωτηματικό με Μπίσεσβαρ

Γιώργος Ηλιάδης01 Μαρτίου 2020

Είναι δύο παίκτες - βαρόμετρα για τις ομάδες τους στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τη μία ο Ματιέ Βαλμπουενά που έχει πάρει τον Ολυμπιακό από το «χέρι» τη φετινή σεζόν και από την άλλη ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό καλό του εαυτό.

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη την ηλικία των 30 ετών, όμως δεν παύουν να είναι παίκτες που έχουν ποιότητα, προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά.

Το Metrosport.gr επιχειρεί να εξηγήσει την απόδοση των Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Ματιέ Βαλμπουενά, αναλύοντας τα στατιστικά που αφορούν τους έμπειρους μεσοεπιθετικούς.

Μπίσεσβαρ: Ήρθε η ώρα να γυρίσει το «κουμπί» και να δείξει πραγματικά ποιος είναι

Βασικό θέμα συζήτησης την φετινή χρονιά είναι η απόδοση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Η εικόνα του μεσοεπιθετικού του Δικεφάλου δεν θυμίζει σε τίποτα τον χαρισματικό μεσοεπιθετικό που είχε πάρει την ομάδα στην πλάτη του με τα γκολ και τις ασίστ του,την περσινή σεζόν.

Ο 32χρονος είναι υπερπολύτιμος στο δημιουργικό κομμάτι καθώς με τις κάθετες μπαλιές του μπορεί να... κόψει τις αντίπαλες άμυνες. Όταν αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ μπορεί να δώσει πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας, συγκλίνοντας και επιτρέποντας στον Γιαννούλη να κάνει τα ανεβάσματα του, δημιουργώντας με τον συγκεκριμένο τρόπο προβλήματα στις ομάδες που βρίσκονται απέναντι του. Βέβαια αναφερόμαστε στον Μπίσεσβαρ που ξέρουμε όλοι και όχι σε αυτόν που βλέπουμε φέτος.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει πραγματοποιήσει μόνο δύο πολύ καλές εμφανίσεις και μία εξ'αυτών απέναντι στον Άγιαξ. Έχει 26 εμφανίσεις με την φανέλα των «ασπρόμαυρων», εκ των οποίων ξεκίνησε βασικός στις 21. Ο Σουριναμέζος επιθετικός μετράει 4 γκολ, 1 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και 2 στο Champions League, ενώ έχει και 2 χαμένα πέναλτι απέναντι σε ΑΕΚ και ΌΦΗ. 

Πλέον το ζητούμενο για τον μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου είναι να επανέλθει ξανά στα επίπεδα που ξέρουμε όλοι. Ειδικά από εδώ και πέρα, πρέπει να αποδείξει ποιος είναι στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δείτε τα φετινά του στατιστικά

Βαλμπουενά: Περνάει δεύτερη νιότη στον Ολυμπιακό

Οι εμφανίσεις του Ματιέ Βαλμπουενά με τη φανέλα του Ολυμπιακού μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει τη φετινή σεζόν. Ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, αφού βοηθάει στον μέγιστο βαθμό την ομάδα του. Έχει καταφέρει να καλύψει επάξια το κενό του Κώστα Φορτούνη και αυτό τον έχει κάνει βασικό και αναντικατάστατο στους «ερυθρόλευκους».

Τη φετινή σεζόν ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει αγωνιστεί σε 30 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στα 25 εκ των οποίον ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα. Μετρά 8 γκολ, 6 στο πρωτάθλημα, και άλλα 2 στο Champions League, ενώ δεν έχει χάσει κανένα πέναλτι την φετινή σεζόν.Το αξιοσημείωτο είναι πως έχει 19 ασίστ και έχει σπάσει ήδη ρεκόρ καριέρας, καθώς σε καμία άλλη χρονιά δεν είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή στα γκολ που πέτυχε η ομάδα του.


Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε πως είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στους τραυματισμούς (έχει δύο τη φετινή σεζόν) με τον Γάλλο μέσο να χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση για να μπορέσει να βγάλει όλους τους αγώνες της ομάδας του, καθώς βρίσκεται ήδη στην ηλικία των 36 ετών.

Δείτε τα φετινά του στατιστικά

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.