Γιατί επέλεξε τον Τσόλακ αντί του Σφιντέρσκι

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2020

Αναμφίβολα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και μετά την λήξη του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, γιατί ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε φανέλα βασικού στον Τσόλακ, αντί του Σφιντέρσκι. Ο Τσόλακ δεν συμμετείχε σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας πριν από το ματς με την ΑΕΚ, καθώς βρισκόταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Κροατίας, εν αντιθέσει με τον Σφιντέρσκι που ήταν παρών σε όλες τις προπονήσεις. Και επίσης, ο Πολωνός, προερχόταν από την καυτή εμφάνισή του (ολιγόλεπτη βεβαίως) εναντίον του ΟΦΗ, εκεί όπου με τα δύο γκολ που πέτυχε, σφράγισε την νίκη υπέρ του ΠΑΟΚ. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Metrosport και του Metrosport.gr, ο Φερέιρα και οι συνεργάτες του, επέλεξαν τον Τσόλακ, γιατί το σωματότυπό του, θα τον βοηθούσε να ανταποκριθεί στις μονομαχίες με τον Τσιγκρίνσκι και τους άλλους ψηλούς αμυντικούς της Ενωσης. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος της χρησιμοποίησής του, ως βασικού, παρότι δεν είχε πολλές προπονήσεις με την ομάδα.

Βεβαίως ο Τσόλακ, κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν μπόρεσε να κερδίσει πολλές μονομαχίες από τους αντιπάλους του. Εν αντιθέσει με τον Σφιντέρσκι, που κέρδισε τις περισσότερες κεφαλιές και μάλιστα από δική του πάσα, η μπάλα έφθασε στον Μουργκ, που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και το πρώτο του, με τηνν φανέλα του ΠΑΟΚ. Πάντως για όσους ρωτούσαν και δημιουργήθηκαν απορίες, αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση του Τσόλακ αντί του Σφιντέρσκι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.