ΠΑΟΚ: Γεννιέται κάτι καινούργιο!

Αρις Νικολάκης04 Οκτωβρίου 2021

Ναι, το γνωρίζουμε. Είναι νωρίς. Πολύ νωρίς είναι για οποιαδήποτε εκτίμηση αλλά…

Θεωρούμε πως έστω και τόσο νωρίς, χωρά μια εντύπωση. Επί του παρόντος τουλάχιστον, χωρά. Και την επιχειρούμε: Γεννιέται κάτι καινούργιο, στον ΠΑΟΚ. Κατά πως φαίνεται… Γεννιέται!

Με παλαιά «υλικά»; Να! Και με παλαιά «υλικά». Σημασία έχει πως γεννιέται. Αυτή είναι η επί του παρόντος εντύπωση μας. Και δεν την βγάζουμε από το μυαλό μας. Βγαίνει από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ. Μετά τη νίκη εντός, κόντρα στην ΑΕΚ και με τη νίκη εκτός, κόντρα στον ΟΦΗ είναι ηλίου φαεινότερο πως ο ΠΑΟΚ έχει ρίξει θεμέλια αυτοπεποίθησης. Αυτή είναι το μυστικό της επιτυχίας του για τις τελευταίες σοβαρές νίκες του. Αυτή έλειψε στον αγώνα με την Σλόβαν κι ο ΠΑΟΚ είχε αποτυχία…

Δε θάμπωσε με την εικόνα του χθες, στο Ηράκλειο ο Κυπελλούχος. Είχε στιγμές καλές. Είχε και κακές. Κοινός παρονομαστής όλων η αυτοπεποίθηση. Με αυτήν έκανε το 0-3. Με αυτήν το προστάτευσε. Η μείωση του σκορ (με γκολάρα του Ναμπί) στα τελειώματα του αγώνα δεν αλλάζει την εικόνα του.

Φυσικά και χρειάσθηκε ξανά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Χρειάσθηκε κι ο Αντελίνο Βιείρίνια. Ψυχή του ΠΑΟΚ και χθες. Το είπαμε και το λέμε πάλι. Δεν έγινε από τη μία νίκη στην άλλη ο ΠΑΟΚ ομάδα η οποία σαρώνει. Δεν έγινε η αλάθητη ομάδα με την πληρότητα και την ισχύ της ανώτερης ομάδας. Όχι, δεν έγινε.

Όπως και να το κάνουμε όμως, δεν είναι η ομάδα η οποία εμφανίσθηκε στην πρεμιέρα. Κι ηττήθηκε από τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Δεν είναι η ομάδα η οποία ταλαιπωρήθηκε και με τη Λίνκολν. Είναι άλλη ομάδα. Ναι, είναι μακριά από τις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου της. Είναι όμως, άλλη ομάδα. Δίχως δεύτερη κουβέντα…

Με σύνθεση ανάγκης – με ανάλογη βέβαια, ήταν κι ο ΟΦΗ – και με σύνθεση , για πολλοστή φορά, μοναδική (καθώς δεν είχε δοκιμασθεί σε άλλους αγώνες), ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο Ηράκλειο. Ακόμη και στις κακές του στιγμές (είχε αρκετές…) φαινόταν ξεκάθαρα, πως είχε το «πάνω χέρι»!

Κύρια αιτία της κυριαρχίας ήταν κατ’ αρχήν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος ανέβασε επίπεδο την απόδοση του. Μοίρασε και δυο ασίστ για δυο γκολ. Το τρίτο ήταν σπάνιας ομορφιάς α λα Μέσι, εκτέλεση φάουλ του Γιάσμιν Κούρτιτς.

Η απόδοση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν – μετά τους τρεις βαθμούς – το επόμενο τεράστιο όφελος του «δικέφαλου» από την νικηφόρα πτήση του στο Ηράκλειο…

Κι ομολογούμε. Ίσως βιαζόμαστε. Ναι, είναι νωρίς για εκτίμηση αλλά… Κατά πως φαίνεται γεννιέται κάτι καινούργιο στον ΠΑΟΚ. Ενεστώτας ο χρόνος. Έτσι; Ως εκ τούτου πρέπει αυτή η εν εξελίξει ευοίωνη κατάσταση, να στηριχθεί από όλους ανεξαιρέτως. Φυσικά με πρώτο και καλύτερο, τον Ιβάν Σαββίδη!

Οι νίκες του Κυπελλούχου υπό άκρως αντίξοες συνθήκες (έλλειψη μεταγραφικών ενισχύσεων και σημαντικές απουσίες) είναι μηνύματα ελπίδας. Είναι και μηνύματα ποικιλότροπης στήριξης πανταχόθεν. Διαφωνείτε;

Εάν κι εφ’ όσον δε, υπερβάλλουμε… Μη λησμονείτε πως η υπερβολή είναι μία αλήθεια η οποία έχασε την ψυχραιμία της!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.