Εργο Καραντώνη η χθεσινή ήττα του Αρη από την ΑΕΚ

Βασίλης Μάστορας17 Φεβρουαρίου 2020

Ο Αρης έχασε χθες έναν αγώνα απ’ αυτούς που στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να φύγει από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Κι έχασε για τρεις λόγους: Γιατί ο διαιτητής Καραντώνης συνεπικουρούμενος από τον VAR Kουμπαράκη με τις αποφάσεις τους αδίκησαν τον Αρη. κορυφαία σε βάρος των “κίτρινων” απόφαση ο μη καταλογισμός πέναλτι σε ανατροπή του Φετφατζίδη από τον Κλωναρίδη. Δεύτερον, γιατί αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μόλις στο 5ο λεπτό, στη μία από τις δύο συνολικά τελικές της ΑΕΚ στην εστία. Και τρίτον, γιατί ο Καρέρα ήταν πολύ καλά διαβασμένος και κατάφερε να αφοπλίσει τα επιθετικά ατού του Αρη. Ολα αυτά μαζί υποχρέωσαν την ομάδα του Ενινγκ σε ήττα η οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα στο να τερματίσει μέσα στην 6άδα του βαθμολογικού πίνακα. Η αλήθεια είναι ότι αν η διαιτησία ήταν 50-50 ο αγώνας, θεωρητικά, θα είχε διαφορετική τροπή.

Ο διαιτητής Καραντώνης έχασε κατά κράτος τη μάχη με τον πειθαρχικό έλεγχο. Ανέχτηκε το παραβατικό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ, δεν έκανε τον κόπο να πάει μέχρι το μόνιτορ για να έχει προσωπική άποψη για τη φάση της ανατροπής του Φετφατζίδη και δίστασε να αποβάλει έναν εκ των Σβάρνα, Βράνιες και Σιμάνσκι οι οποίοι είχαν κίτρινες κάρτες από το α’ ημίχρονο. Οι τρεις παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν πολλές φορές στο υπόλοιπο διάστημα αντιαθλητικά τους αντιπάλους τους κάτω από την ανοχή του Καραντώνη. Ενδεικτικό του τρόπου που η ΑΕΚ επιχείρησε να επιβιώσει είναι τα 33 συνολικά σε βάρος της φάουλ. Και λίγα όμως ήταν. Οι αποφάσεις του διαιτητή εκνεύρισαν τους παίκτες του Αρη κι αυτό ήταν το δεύτερο κακό που προξένησε στους “κίτρινους” ο Καραντώνης.

Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι στην καλά διαβασμένη ΑΕΚ. Ο Καρέρα που είχε παρακολουθήσει τον αγώνα του Περιστερίου και γνωρίζοντας την πίστη του Ενινγκ στο ίδιο τακτικό πλάνο της ομάδας, έβαλε έναν στόχο: Να μην δώσει χώρο στους Γκάμα και Φετφατζίδη που είναι η αφετηρία για τις επιθετικές προσπάθειες των “κίτρινων”. Οι παίκτες της ΑΕΚ ακολούθησαν με ευλάβεια το μεσοαμυντικό πλάνο του Ιταλού κι έτσι οι επιθετικοί του Αρη όταν είχαν την μπάλα στα πόδια εβρισκαν απέναντι τους περισσότερους από έναν αντιπάλους. Το γεγονός αυτό τους δημιουργούσε προβλήματα στην τελική προσπάθεια και αφαιρούσε από τους γηπεδούχους το δικαίωμα για ουσιαστικές ευκαιρίες. Οι σημαντικότερες στο πρώτο ημίχρονο η κεφαλιά του Δεληζήση από το ύψος του πέναλτι και μία του Ντουρμισάϊ που από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα στον… ουρανό.

Ο Αρης είχε ακόμη μία καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα εξαιρετικό σουτ του Γκάμα που υποχρέωσε τον Μπάρκα σε μία δύσκολη απόκρουση.

Το αμυντικό τείχος της ΑΕΚ, σφραγίδα του Καρέρα, υποχρέωσε τον Αρη που είχε συνολικά κατοχή 59% να κυνηγήσει το γκολ με γεμίσματα από τα άκρα, χωρίς αποτέλεσμα γιατί οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων είχαν υπεροχή στον αέρα.

Ο Ενινγκ συνέχισε και χθες να ακολουθεί τις… εμμονές του. Εκτός από την αναγκαστική αλλαγή του Ιντέγε που τραυματίστηκε, με τον Ντουρμισάϊ, προσπάθησε να γυρίσει τον αγώνα βάζοντας τον Μαντσίνι στο 79΄ και τον Ντιγκινί στο 85΄!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.