Επιστροφή στην… κανονικότητα

Metrosport Team07 Απριλίου 2022

Η ξαφνική αλλαγή σχεδίου με την εφαρμογή κάτι άγνωστου για τη συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αποδείχθηκε κακή έμπνευση και ο Χερμάν Μπούργος δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στην κανονικότητα ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ.

Οι προθέσεις του Αργεντίνου τεχνικού ήταν ξεκάθαρες καθώς προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του, με την προσδοκία παρουσίασης διαφορετικής τακτικής προσέγγισης και γνωρίζοντας τις δύο αποτυχημένες απόπειρες της ομάδας του να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ. 

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε αυτό που υποψιάστηκαν αρκετοί… εκ των προτέρων, δίχως να σημαίνει βέβαια ότι ο μοναδικός λόγος απώλειας βαθμών ήταν το σύστημα που χρησιμοποίησε. Κακά τα ψέματα, θα είναι σαν να σπρώχνει κανείς τα σκουπιδάκια κάτω από το χαλάκι αν ισχυριστεί ότι το σύστημα ήταν το μοναδικό πρόβλημα καθώς το βασικό σχετίζεται με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών και τη δυσκολία διάσπασης μιας άμυνας σαν αυτή του ΠΑΣ.

Πάντως, ο Χερμάν Μπούργος δείχνει διατεθειμένος να αφήσει τους πειραματισμούς ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, τουλάχιστον αυτήν την πρόθεση φανέρωσε στην επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις με την έναρξη της προετοιμασίας. 

Κατά πάσα πιθανότητα οι «κίτρινοι» θα πάνε με την πεπατημένη των αγωνιστικών που προηγήθηκαν από την έναρξη του Πρωταθλήματος καθώς ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Παράλληλα, σκέφτεται ή μάλλον δείχνει να έχει καταλήξει και σε αλλαγές στα πρόσωπα. Για παράδειγμα, εκτός της διαφαινόμενης επιστροφής του Ντάνιελ Μαντσίνι, είναι η πρώτη φορά όπου ο Ματέο Γκαρσία έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να ξεκινήσει παιχνίδι. 

Σε αυτό συνετέλεσε και η εικόνα του στο διάστημα χρησιμοποίησής του στον αγώνα με τον ΠΑΣ καθώς ήταν ο ένας από τους δύο παίκτες που άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα προσδίδοντας ενέργεια στην ομάδα του. Γενικώς ο 53χρονος τεχνικός έχει συζητήσει αρκετά με τον συμπατριώτη του, προφανέστατα αξιοποιεί το γεγονός ότι μιλούν την ίδια γλώσσα και προσπαθεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του αντιλαμβανόμενος ότι ο καλός Ματέο Γκαρσία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην επίθεση της ομάδας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.