Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πολλές προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2020

Φρούριο” είναι από το πρωί της Κυριακής (06.12.2020) το κέντρο της Αθήνας, για την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και για την επιτήρηση άλλων χώρων, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να φοβούνται καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους και ήδη η αστυνομία έβαλε σε εφαρμογή μέρος του σχεδίου της με προσαγωγές όσων προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον τόπο δολοφονίας στα Εξάρχεια. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και καλλιτέχνες, μαθητές.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που – τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας – επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας, παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας. Επί ποδός βρίσκονται τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα, ανάλογο περιστατικό συνέβη με 20 άτομα που βγήκαν από μία πολυκατοικία και θέλησαν να προσεγγίσουν την οδό Τζαβέλλα για να αφήσουν λουλούδι. Στην οδό Γραβιάς, προσήχθησαν δέκα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ). Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν και στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είχαν συγκεντρωθεί άτομα. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν και στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είχαν συγκεντρωθεί άτομα.   

Η εντολή της ΕΛΑΣ είναι όσα άτομα συγκεντρώνονται στο σημείο της δολοφονίας να τους βεβαιώνεται παράβαση στο πλαίσιο των μέτρων κορονοϊού και, αν υπάρχουν συναθροίσεις, οι αστυνομικοί να προχωρούν σε προσαγωγές. Λίγο μετά τις 12:00, συνέβη ένταση και προσαγωγή περίπου 50 καλλιτεχνών που βρέθηκαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.


Νωρίτερα, σε προσαγωγή ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε ΕΛΑΣ, μετά το «ντου» που πραγματοποίησαν μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Τα άτομα αυτά πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ. Στο μεταξύ στο στέκι του Ρουβίκωνα στα Εξάρχεια βρίσκονται περίπου 20 άτομα.

Το ελικόπτερο και το drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.