Champions League: Εχει τύχη ο ισχυρός και καλά προετοιμασμένος ΠΑΟΚ!

Metrosport Team18 Ιουλίου 2020

Η σεζόν έτσι όπως έχει εξελιχθεί μπορεί να βοηθήσει τους «ασπρόμαυρους» να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαιτίας του κορωνοϊού, τα παιχνίδια του 2ου και του 3ου προκριματικού γύρου θα είναι μονά και μόνο τα πλέι οφ θα είναι διπλά. Το παιχνίδι του 2ου προκριματικού θα διεξαχθεί στις 25-26 Αυγούστου, του 3ου προκριματικού στις 15-16 Σεπτεμβρίου και τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 22-23 Σεπτεμβρίου το πρώτο παιχνίδι και στις 29-30 Σεπτεμβρίου το δεύτερο. Τρεις είναι οι σίγουροι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή.

Η Αλκμαάρ που βγήκε 2η στην Ολλανδία, σε μια χρονιά που το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω κορωνοϊού με τον Δικέφαλο να γλιτώνει τον Αγιαξ, η Ραπίντ Βιέννης που βγήκε 2η στην Αυστρία και τους «ασπρόμαυρους» να γλιτώνει την Λίντσερ που είναι καλύτερη ως ομάδα αλλά η Ραπίντ είναι πιο ιστορική ομάδα και η Βικτόρια Πλζεν που τερμάτισε στην 2η θέση του τσέχικου πρωταθλήματος. Ακόμη ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Σίβασπορ ή Μπεσίκτας που κατέχουν την 3η και την 4η θέση αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, αν παραμείνει η τιμωρία της Τράμπζονσπορ στην Ευρώπη. Από την Κροατία, ο ΠΑΟΚ ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Οσιγιεκ και Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και πιθανώς θα γλιτώσει την συνήθως 2η Ριέκα.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει όλες αυτές ως πιθανές αντιπάλους, όταν ξεκαθαρίσουν οι ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρούς και ανίσχυρους. Στον τρίτο προκριματικό γύρο τα πράγματα δυσκολεύουν. Αρχικά αν περάσει ο ΠΑΟΚ τον 2ο προκριματικό θα έχει εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στη συνέχεια θα έχει σίγουρους πιθανούς αντιπάλους τις Ρεν, γλιτώνοντας ομάδες όπως η Λιλ και η Λυών αφού το γαλλικό πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού.

Από το Βέλγιο πιθανός αντίπαλος θα είναι η Γάνδη, γλιτώνοντας από ομάδες όπως Γκενκ και Αντερλεχτ, καθώς και εδώ και το πρωτάθλημα διεκόπη. Από την Ρωσία ο Δικέφαλος θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Λοκομοτίβ Μόσχας, Κράσνονταρ ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όποια δηλαδή τερματίσει στην 3η θέση. Από την Ουκρανία, πιθανοί αντίπαλοι είναι η Ντιναμό Κιέβου, η Ζόρια και η Ντέσνα ενώ από την Πορτογαλία ο 2ος του πρωταθλήματος θα είναι στους αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό, δηλαδή η Μπενφίκα.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ μπορεί με λίγη τύχη στις κληρώσεις και εκμεταλλευόμενος τα μονά παιχνίδια μέχρι τα πλέι οφ να φτάσει κοντά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γλιτώνοντας μεγαθήρια από τον 2ο προκριματικό που θα του επιτρέψουν να εξασφαλίσει έσοδα από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και χωρίς άγχος να παλέψει για το όνειρο.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.