Δεν ξεχνά την κλοπή, «αγκαλιάζει» το Champions League ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης01 Ιουλίου 2020

Κάτι παραπάνω από σημαντικός από κάθε άποψη είναι για τον ΠΑΟΚ ο αγώνας με την ΑΕΚ απόψε (21:00, Metropolis 95.5, PAOK TV). Βαθμολογικά, γιατί μία νίκη επί της Ενωσης μπορεί να δώσει αέρα... επτά βαθμών (έξι, αλλά με την ισοβαθμία δική του σε κάθε περίπτωση λόγω καλύτερης συγκομιδής σε βαθμούς στα μεταξύ τους). 

Αν οι παίκτες του Φερέιρα πάρουν την νίκη θα αγκαλιάσουν την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League που είναι ο πολύ μεγάλος στόχος για την εναρξη της νέας περιόδου. Ο ∆ικέφαλος παίζει στο σπίτι του, έστω και άδειο, και έχει δείξει ότι όταν δεν έχει διάθεση για... γκέλες και εύκολα λάθη, είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. 

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη. Το ηθικό κομμάτι. Ο πληγωμένος ακόμη εγωισμός του ΠΑΟΚ από τον τρόπο που η ΑΕΚ επέλεξε να... δραπετεύσει με τίτλο στα χαρτιά στο ντέρμπι του 2018. Αυτό δεν πρόκειται να ξεχαστεί, ειδικά όσο ακόμη οι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας παραμένουν στον ΠΑΟΚ. 

Και αρκετοί από τους θα είναι και απόψε βασικοί, με πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις τον Βαρέλα και τον Μαουρίσιο που πανηγύρισαν έξαλλα ένα καθοριστικό γκολ και λίγο αργότερα, ο ανεκδιήγητος Κομίνης και το ρεσιτάλ θεάτρου των φιλοξενούμενων τους στέρησαν την χαρά.

Αυτές οι αναμνήσεις, προφανώς, και δίνουν εξτρά κίνητρο στους παίκτες του ΠΑΟΚ και δεν είναι τυχαίο ότι μετά από εκείνο το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος από την ΑΕΚ. Εχει δύο εντός έδρας νίκες, δύο νίκες σε τελικούς Κυπέλλου και δύο ισοπαλίες στην έδρα της ΑΕΚ που αν πρόσεχε λίγο θα μπορούσε να είναι και νίκες. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να τσακίζει, σε όποιο γήπεδο συναντά την ΑΕΚ, κι αυτό θα κάνει και σήμερα που έχει και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.