Χαρτογραφώντας τις μεταγραφικές προσπάθειες της πρώτης πεντάδας

Δημήτρης Μπούζας27 Ιουλίου 2022

Είμαι σίγουρος πως αυτή τη στιγμή αν ρωτούσε κάποιος τους προπονητές των ομάδων της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας, πως αισθάνονται και αν είναι ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και τα αποτελέσματα της ενίσχυσης που τους έχουν εξασφαλίσει οι παράγοντες τους, μόνον ένας θα μπορούσε να απαντήσει άνετα χωρίς κανέναν ενδοιασμό και με ειλικρίνεια. 

Κι αυτός, δεν είναι άλλος από τον Χερμάν Μπούργος, που βλέπει την όντως εντυπωσιακή μεταγραφική «συγκομιδή» με αποδεδειγμένα έμπειρους παίκτες, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα τον βοηθήσουν να ξαναχτίσει ένα νέο αξιόλογο και διεκδικητικό φιλόδοξο σχήμα. 

Αυτό το τελευταίο βέβαια, εφόσον επιβεβαιωθούν και αγωνιστικά οι αισιόδοξες προβλέψεις αλλά και προοπτικές. Κάποιοι από τους υπόλοιπους, αν το ισχυριστούν, σαφέστατα θα το κάνουν για ειδικούς λόγους. 

Όπως επί παραδείγματι ο κόουτς των πρωταθλητών, ο οποίος διαπίστωσε τόσο στα φιλικά, όσο και στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι, το πόσο «άδειασε», «αδυνάτισε» και «κουράστηκε», το μέχρι χθες πλούσιο ρόστερ που διέθετε. Ο Μαρτίνς βέβαια κάποιες φορές με τελευταία την πρόσφατη μετά το παιχνίδι στο Ισραήλ, ψέλλισε για κάποιες ενδεχόμενες ενισχύσεις. Κάτι, που υποχρέωσε την ερυθρόλευκη προπαγάνδα άμεσα να προβάλει το όνομα του Νοτιοκορεάτη Χουάν. 

Προς κατευνασμό βέβαια των ανησυχούντων «επιστημόνων». Για τους Πειραιώτες κατά την προσωπική μας άποψη, από εδώ και πέρα κριτήριο και κίνητρο αν θα πρέπει να προχωρήσουν στην περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση, θα παίξει και το αποτέλεσμα του αυριανού ευρωπαϊκού αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα. 

Περνώντας στον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε έγκαιρα και δραστήρια ομολογουμένως την μεταγραφική του προσπάθεια, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τελούν υπο σχετική αμφισβήτηση. Όχι βέβαια ως προς την πρόθεση και την προσπάθεια, αλλά ως προς την συμβατότητα των κινήσεων που έγιναν, με τις τεράστιες ανάγκες αναπλήρωσης που υπήρχαν. 

Η λάθος εκτίμηση πρωτίστως να αναπληρωθούν τα κενά με νεαρούς και άπειρους, αποδείχθηκε ρίσκο και μέχρι στιγμής αναποτελεσματική. Ο κόουτς κάποια στιγμή είχε αναφερθεί στις μεγάλες ελλείψεις, χωρίς όμως να αναδείξει πως και όταν έπρεπε (δηλαδή έγκαιρα) την αμεσότητα και την αναγκαιότητα λύσεων.

Ο τρίτος Άρης όπως προαναφέραμε, έδωσε τα ρέστα του και θεωρείται ο πρωταγωνιστής της μεταγραφικής περιόδου. Οι οπαδοί του απόλυτα - και δικαίως – ικανοποιημένοι. 

Συνεχίζοντας με τον σοβαρό αλλά και πάντοτε απαιτητικό Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μένουμε στα όσα αναφέρθηκε προχθές, μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Βόλο. Ο έμπειρος Σέρβος δεν δίστασε να τονίσει πως η ομάδα του υστερεί σε βασικά πράγματα όπως η δημιουργία. Ένα κομμάτι που ήδη το θεωρεί απαραίτητο ότι επιβάλλεται να διορθωθεί, πριν προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες. Έδειξε βέβαια κι έναν σχετικό προβληματισμό για το πρώτο παιχνίδι που περιμένει την ομάδα του με την Σλάβια. 

Στον αντίποδα και στη σειρά, επιλεκτικός και ολιγαρκής αποδεικνύεται ο Αλμέιδα, που δεν χάνει την ευκαιρία να τονίζει ότι τον ενδιαφέρουν λίγες αλλά εξαιρετικές και μελετημένες μεταγραφικές κινήσεις. Η ΑΕΚ μέχρι σήμερα τα πήγε καλά, ίσως και να τα πάει ακόμη καλύτερα, αν καταφέρει να εντάξει στο ρόστερ της και τον διεθνή σέντερ μπακ της Κροατίας, Βίντα. Αυτά τα λίγα κι επιγραμματικά για τη μεταγραφική προσπάθεια της πεντάδας, που είχε ασφαλώς πολλές εκφάνσεις (υποτονικές αλλά και ενδιαφέρουσες) και κύριο χαρακτηριστικό την συμπόρευση και την προσπάθεια να συντάσσεται με οπαδικές φιλοδοξίες (επιβραβεύσεις ή δυσαρέσκειες).

ΥΓ1: Ελπίζουμε πως μέχρι την Πέμπτη το βράδυ θα έχουν γίνει σοβαρές παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις που θα επιτρέψουν στον ΠΑΟΚ, απαλλαγμένο με ότι ανορθόδοξο κι επιζήμιο τον κρατούσε όμηρο, να διεκδικήσει και να πετύχει την πρόκριση. Επιβάλλεται να δοθούν εξηγήσεις και να λυθούν παρεξηγήσεις και η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για αυτό το καθοριστικό παιχνίδι.

ΥΓ2: Ο φιλότιμος Βιεϊρίνια προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα του για να βοηθήσει την ομάδα του. Ζει όσο κανένας άλλος την αγωνία και τις κρίσιμες στιγμές του συγκεκριμένου αγώνα.

ΥΓ3: Τα εύσημα στο νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, από τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο κορυφαίος παράγοντας χαρακτήρισε επιτυχέστατη την επιλογή του νέου αρχιδιαιτητή Μπένετ από την ΕΠΟ. Οριστικός ενταφιασμός του νταραβερτζή Κλάτενμπεργκ, τον οποίο επιχείρησε να τον επιβάλλει νταηλίδικα στην «αγέλη» των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.