Αυτοκτόνησε Αμερικανίδα γιατρός που ήταν στην πρώτη γραμμή του κορωνοϊού

Metrosport Team28 Απριλίου 2020

Τέλος στη ζωή της έδωσε διακεκριμένη γιατρός που είχε θέση στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού πρόκειται για τη 49χρονη δρ. Λόρα Μπριν, η οποία είχε διευθυντικό πόστο στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Presbyterian Allen Hospital, που έχει την έδρα του στο Μανχάταν.

Η αστυνομία της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ίδια πέθανε από «αυτοτραυματισμό» ενώ ο πατέρας της μιλώντας στους New York Times, δήλωσε πως «Προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της και την σκότωσε», ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε κάποιο ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, καθώς και ότι ενώ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό μετά από δυόμισι εβδομάδες επέστρεψε στη δουλειά της.

Μεταξύ των όσων ανέφερε εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όπως αναφέρει ο ίδιος την τελευταία φορά που ήρθαν σε επικοινωνία να του φανεί απόμακρη και του είχε μεταφέρει ότι ασθενείς με Covid-19 πέθαιναν πριν ακόμη μεταφερθούν από το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η επικεφαλής της αστυνομίας Ράσαλ Μπράκνεϊ, όπου έβγαλε την κάτωθι ανακοίνωση: «Οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής του τομέα υγείας και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών δεν έχουν ανοσία στις ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις της παρούσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες αυτοί εργάζονται κάτω από τις πιο στρεσογόνες συνθήκες και ο κορονοϊός έχει προσθέσει μεγαλύτερο στρες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.