Primera Division: Αυτό το Πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Δημήτρης Μπασμπαρέλας11 Μαΐου 2021

Ποιος θα πάρει το φετινό Πρωτάθλημα στην Ισπανία; Η κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου “φούντωσε” ακόμη περισσότερο, τρεις αγωνιστικές πλέον πριν από το φινάλε.

Οι δύο ισοπαλίες στα μεγάλα ντέρμπι της 35ης αγωνιστικής (Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0, Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη 2-2) κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.

Η Μπάρτσα δεν αξιοποίησε την έδρα της ούτε στο εξ αναβολής ματς με τη Γρανάδα προ ημερών, όταν και “αυτοκτόνησε” ποδοσφαιρικά στο "Καμπ Νόου" (ήττα με 2-1), ούτε κόντρα στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε στο μεγάλο ματς, με συνέπεια να χάσει την τεράστια ευκαιρία να γίνει το ακλόνητο φαβορί.

Επίσης, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το ίδιο, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Σεβίλλη στο χθεσινό (9/5) μεγάλο παιχνίδι στο "Αλφρέντο Ντι Στέφανο". Μάλιστα, βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά μπόρεσε έστω να πάρει έναν βαθμό.

Η Ατλέτικο κρατά πλέον την τύχη στα χέρια της, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους. Εχει 77 έναντι 75 των άλλων δύο. Μάλιστα, έχει να δώσει δύο εντός έδρας παιχνίδια, ενώ οι άλλοι δύο μεγάλοι του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν δύο εκτός έδρας εξορμήσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα ως το τέλος:


Ατλέτικο Μαδρίτης (77 βαθμοί)

36η: Ρεάλ Σοσιεδάδ (12/5, εντός)

37η: Οσασούνα (16/5, εντός)

38η: Βαγιαδολίδ (23/5, εκτός)



Ρεάλ Μαδρίτης (75 βαθμοί)

36η: Γρανάδα (13/5, εκτός)

37η: Αθλέτικ Μπιλμπάο (16/5, εκτός)

38η: Βιγιαρεάλ (23/5, εντός)



Μπαρτσελόνα (75 βαθμοί)

36η: Λεβάντε (11/5, εκτός)

37η: Θέλτα (16/5, εντός)

38η: Εϊμπάρ (23/5, εκτός)

Ισοβαθμίες

Μετά το 0-0 στο “Καμπ Νόου” η Ατλέτικο υπερέχει σε ισοβαθμία της Μπαρτσελόνα, αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια, προηγείται, διότι επικράτησε 1-0 στον πρώτο γύρο και δη στο “Wanda Metropolitano”.

Οι Καταλανοί υστερούν και σε ισοβαθμία με τη Ρεάλ, διότι ηττήθηκαν δύο φορές από τους “μερένχες” με 3-1 και 2-1 εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα.

Επίσης, η ομάδα του Ζιντάν υπερέχει της Ατλέτικο. Επικράτησε 2-0 εντός έδρας και απέσπασε 1-1 στο μεταξύ τους ματς, μακριά από το “Αλφρέντο Ντι Στέφανο”.

Αρα, σε τριπλή ισοβαθμία, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον πρώτο λόγο με 10 βαθμούς, αφού δεν έχασε ντέρμπι, έναντι έξι της Ατλέτικο και μόλις ενός της Μπαρτσελόνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.