Αυτή είναι η αφοπλιστική, αθωωτική εισήγηση του εισαγγελέα για τον Ιβάν Σαββίδη

Κώστας Πετρωτός03 Μαΐου 2023

Το Metrosport.gr, παρουσιάζει τα επιχειρήματα του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Βαλαβάνη, στην εισήγηση του περί αθώωσης του Ιβάν Σαββίδη για την πολυσυζητημένη υπόθεση της εισόδου του στο τερέν της Τούμπας οπλοφορώντας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Πέρασαν πέντε και πλέον χρόνια προκειμένου η είσοδος των Σαββίδη-Μίχελ στον αγωνιστικό χώρο, στο περιβόητο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018 να πάρει την πραγματική της διάστασή. Επρεπε να έρθει η έφεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και μία αφοπλιστική αγόρευση του Εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Βαλαβάνη (εισηγήθηκε αθώωση) για να κυριαρχήσει η κοινή λογική και να φανεί ξεκάθαρα ότι ο ομογενής επιχειρηματίας δεν έκανε κανένα τρομερό έγκλημα.

Ειπε, λοιπόν, ο κ. Βαλαβάνης: «Θα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά να καταδικαστούν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κουρελόχαρτο την άδεια οπλοφορίας. Το παιχνίδι δεν διεκόπη με υπαιτιότητα δυο κατηγορουμένων αλλά επειδή μπήκαν στο γήπεδο οι δυο πάγκοι και γίνανε μαλλιά κουβάρια». Μάλιστα, αναρωτήθηκε σε τι διέφερε η συμπεριφορά των δυο κατηγορουμένων απ αυτή του Βασίλη Δημητριάδη που ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Πρόσθεσε ακόμη: «Δεν θέλουμε να δικαιώσουμε ούτε τους ΠΑΟΚτσήδες ούτε τον Σαββίδη αλλά να κρίνουμε την πράξη (κατοχή όπλου). Όπως λέει και ο αθλητικός νόμος, για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη δεν εμπίπτει το όπλο, γιατί αυτό σκοτώνει. Το είχε νόμιμα για ασφάλεια. Δεν μπορεί να ξέρει που απαγορεύεται (ρητά μόνο σε αεροδρόμιο)» σημείωσε, κάνοντας δεκτή τη θέση της υπεράσπισης περί νομικής και πραγματικής πλάνης.

Η υπεράσπιση ζήτησε να μην επιβληθεί καμία ποινή λόγω του επώδυνου των προηγούμενων (υποχρέωση παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα τμήμα όταν αγωνίζεται τμήμα του ΠΑΟΚ, έκπτωση του αξιώματος του προέδρου αν η ποινή τελεσιδικήσει στον Αρειο Πάγο), ενώ λίγο αργότερα ζήτησε να προσμετρηθεί και ο μεταγενέστερος σύννομος βίος. Και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν. Τελικά στον Σαββίδη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή (από τους 25 που είχε πρωτόδικα), ενώ ο Μίχελ αθωώθηκε. Και αυτό γιατί και ο Σλοβάκος βετεράνος διαιτητής και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κρίθηκαν αθώοι για την είσοδο στο γήπεδο και έμεινε μόνο η τιμωρία του Σαββίδη για το όπλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.