Απόλυτο φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ μετά την εύκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού και τις απώλειες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Metrosport Team24 Απριλίου 2024

Επιβλητική εμφάνιση από την ΑΕΚ που επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα μόλις στο έβδομο λεπτό όταν ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα, ο Πινέδα την κουβάλησε και έδωσε ξανά στον Σουηδό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0. Οι «πράσινοι» πίεσαν και έφτασαν κοντά στην εστία των γηπεδούχων με Παλάσιος και Ιωαννίδη αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 38ο λεπτό όταν ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα μετά από ολέθριο λάθος του Ακαϊντίν, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-0.

H AEK είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο δεύτερο μέρος και έψαξε να βρει και ένα ακόμη τέρμα. Στο 69ο λεπτό ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς. Αυτός εκτέλεσε με προβολή, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον σταμάτησε. Ο Ελίασον ακολουθούσε, πήρε την μπάλα και από κοντά έκανε το 3-0.

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για πέναλτι που δε δόθηκε στο 27ο λεπτό όταν ο Κώτσιρας πάτησε στην περιοχή της ΑΕΚ και την ώρα που η μπάλα έφευγε από τα πόδια ο Αραούχο τον ανέτρεψε αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο Φατίχ Τερίμ και οι υπόλοιποι συνεργάτες του δέχθηκαν κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Ρότα (76' Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82' Μάνταλος), Ελίασον (76' Μήτογλου), Αραούχο (58' Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76' Λιβάι Γκαρσία) 

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (64' Μλαντένοβιτς), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Κώτσιρας (77' Βαγιαννίδης), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64' Βέρμπιτς), Παλάσιος (46' Βιλένα), Λημνιός (46' Σπόραρ), Ιωαννίδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.