Αμανατίδης-Τσαϊρίδης: «Η βία δεν είναι λύση απ’ όπου κι αν προέρχεται»

Metrosport Team11 Μαρτίου 2021

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, τοποθετήθηκαν στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τα έντονα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Αμανατίδης:

«Η βία δεν είναι η λύση. Πρέπει να καταδικάζεται πραγματικά απ’ όπου προέρχεται. Το ξέχασε αυτό ο κ. Μητσοτάκης. Ο λόγος του ήταν τελείως διχαστικός. Στα πολιτικά προβλήματα υπάρχουν πολιτικές λύσεις. Ξέχασε τον ξυλοδαρμό του πολίτη. Υπήρχε μεγάλη φημολογία για παρέμβαση της αστυνομίας κατά των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ άσχημη εικόνα για το πανεπιστήμιο και τη χώρα. Η βία δεν εκφράζει κανέναν. Είμαστε στη μαζικότητα και τη συλλογικότητα. Δεν εκπαιδεύουν τους αστυνομικούς. Κάνουν φαστ τρακ διαδικασίες και δημιουργούν νέο σώμα στην αστυνομία».

Για το ότι οι πολιτικοί έκαναν σάκο του μποξ τους αστυνομικούς:

«Υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Είμαστε απέναντι στην παραβατικότητα. Αυτή τη στιγμή εκτιμούμε ότι χρησιμοποιείται η αστυνομία. Φταίει η πολιτική κατεύθυνση που δίνεται από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Δεν θα έπρεπε να καταδικάσουμε την αυθαιρεσία στην Πλατεία; Όπως καταδικάζουμε τα γεγονότα απέναντι στους αστυνομικούς. Η αστυνομία πρέπει να κάνει ότι επιτάσσει το Σύνταγμα. Να προφυλάσσει και όχι να εκφοβίζει τον πολίτη. Οι ΕΔΕ όταν διατάσσονται λειτουργούν ως συγκάλυψη. Ελάχιστες φορές κατέληξαν σε τιμωρία. Διαφωνήσαμε με την κατάργηση της σχετικής επιτροπής. Εμείς προσπαθούμε πάντα τις διαδηλώσεις, να τις περιφρουρήσουμε».

Τσαϊρίδης: «Κυβέρνηση-αντιπολίτευση μας έβαλαν στη μέση»

Ο Θόδωρος Τσαϊρίδης υπογράμμισε από την πλευρά του: «Καταδικάζουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Κι εμείς. Τι κάνουμε όμως για να περιορίσουμε τον οποιονδήποτε την ασκεί από κάθε πλευρά; Κάψανε το Α.Τ. Καισαριανής, βάλανε γκαζάκια σε σπίτια αστυνομικών και δεν βγήκε κανένα κόμμα να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια είναι και της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση μας έβαλε να κυνηγάμε τον κόσμο, ποιοι φοράνε μάσκα και ποιοι όχι. Η αντιπολίτευση μιλά για αστυνομική βία. Μας έχουν βάλει στη μέση! Έχουμε κάνει πρόταση από 19/12/19 να μας βάλουν κάμερες αν κάνουμε τη δουλειά μας ή αυθαιρετούμε. Πείτε μου μια εργασιακή ομάδα που το έχει κάνει αυτό. Γίνονται επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, γινόμαστε σάκος του μποξ».

Για το ότι όσοι εκθέτουν την αστυνομία πρέπει να αποβάλλονται:

«Ο ελεγκτικός μηχανισμός της αστυνομίας λειτουργεί. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ενεργοποιήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές. Ότι λάθος έκανε θα το πληρώσει ο ίδιος».

Για την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια:

«Ειδικά για το θέμα των πανεπιστημίων έχουμε βγει σαν Ένωση Αστυνομικών και έχουμε πει ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μπουν οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια. Συμφωνούμε με την επέμβαση της αστυνομίας όμως, όπου υπάρχουν έκνομες ενέργειες. Μένουν όλοι μόνο στην καταδίκη. Δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό. Από το 2008 ως το 2021 έχουμε δεχθεί επιθέσεις, με όλες τις κυβερνήσεις, μέσα από τα πανεπιστήμια από τους κουκουλοφόρους. Το θέμα είναι να υπάρχει πολιτική βούληση. Εμείς κάθε χρόνο δεχόμαστε τις πέτρες, τις μολότοφ και τους κοιτάμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.