Αλλαγή σκηνικού... με ρίσκο η νέα χρονιά σε γκρίζο φόντο

Δημήτρης Μπούζας01 Ιουνίου 2021

INFO

- Οι «μεγάλοι» της Σούπερ Λίγκα (ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι) αλλά και οι μικρομεσαίοι, καλούνται να κινηθούν σε γρήγορους ρυθμούς, λύνοντας αγωνιστικά κουίζ και προβλήματα που προέκυψαν στην διάρκεια της περσινής περιόδου.


Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως κάποιοι στον χώρο είναι υποχρεωμένοι να μην ξαποστάσουν. Γιατί είναι αναγκασμένοι να κρατήσουν σηκωμένα τα μανίκια τους για δουλειά (για πολύ δουλειά λέμε) ακόμη και μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Για αυτούς ανάσα και διάλειμμα δεν υπάρχουν. Οι περισσότεροι δεν «ξεχωρίζουν» περιόδους, γιατί οι υποχρεώσεις τους και οι ευθύνες τους έχουν άλλους χρονικούς προσδιορισμούς. Δεν έχουν ως εκ τούτου το δικαίωμα των διακοπών, όπως οι πρωταγωνιστές των γηπέδων. 

Τη στιγμή λοιπόν που οι ποδοσφαιριστές ξεκουράζονται, απολαμβάνουν τα μπάνια τους και γεμίζουν τις μπαταρίες τους, οι συγκεκριμένοι ξημεροβραδιάζονται πάνω από πλάνα και σχεδιασμούς, καταβάλλοντας μεγάλες και σκληρές προσπάθειες να λύσουν προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο παρελθόν και να βοηθήσουν τις ομάδες τους για τα επερχόμενα και διαφαινόμενα. 

Είναι αλήθεια πως με το τέλος της χρονιάς είχαμε πρωτοφανείς αλλαγές, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους κόουτς των ομάδων. Θεαματικές και ως ένα σημείο αναμενόμενες βέβαια όπως αυτές που έγιναν στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό, αλλά και άλλες που ξάφνιασαν και εξέπληξαν, όπως η περίπτωση του πετυχημένου προπονητή του Βόλου τον οποίο έσπευσε να καπαρώσει ο πανέξυπνος Σπανός και η αντίστοιχη μη ανανέωση του απόλυτα πετυχημένου Γιαννίκη. 

Στη σειρά επιβάλλεται να προστεθεί και η άφιξη του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας έτσι έναν κύκλο μαζικών ανακατατάξεων, που ασφαλώς θα επηρεάσει (θετικά ή αρνητικά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να το προβλέψουμε) κάποιες από τις σημαντικές συνθήκες της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πέρα βέβαια από το ρόλο που θα διαδραματίσουν αυτές οι ανακατατάξεις προπονητών, σοβαρότατο ίσως και κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσει η πετυχημένη ή όχι μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ όλων των ομάδων και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. 

Ηδη η κινητικότητα σε αυτό τον τομέα εντείνεται με μπροστάρη τον Ολυμπιακό, να τον ακολουθούν δρομέως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι Αθηναίοι δείχνουν αποφασισμένοι να μην παρουσιάσουν και πάλι το ελεεινό χάλι που απογοήτευσε τον κόσμο τους. Ο ΠΑΟΚ σιγά, σιγά – λόγω των γεγονότων που καθυστέρησαν κάπως τις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση - μπαίνει στον χορό με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έρχεται στη Θεσσαλονίκη έχοντας τη μεταγραφική λίστα, η οποία όπως πληροφορούμαστε συμπεριλαμβάνει 7 μεταγραφές πρώτης γραμμής (συγκεκριμένα αναφέρονται δύο πλάγιοι μπακ, δύο παίκτες για τη μεσαία γραμμή, δύο παίκτες για τις θέσεις των εξτρέμ και ένας επιθετικός). 

Ο Άρης πολύ στοχευμένα και θέλοντας να προλάβει τους Αθηναίους που θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν θέσεις προβολής και κύρους, θωρακίζεται για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Επιχειρώντας κανείς να προσεγγίσει τις προσπάθειες των μικρομεσαίων, μένει στην διαπίστωση πως κινούνται με ξεχωριστή άνεση (τελείως διαφορετικά από πέρυσι) για την μεταγραφική τους ενίσχυση. Κάτι που ασφαλώς οφείλεται στο «θείο δώρο» με το αναπάντεχο πακέτο της ενίσχυσης που εξασφάλισαν από την Κυβέρνηση (στοίχημα). 

Με δυο λόγια λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε προσεγγίζοντας τα τρέχοντα ότι αυτά κινούνται προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός σκηνικού αλλαγής, με ρίσκο βέβαια. Το ότι μερικές προσπάθειες είναι λίγο περίεργες και γκριζάρουν κάπως την όλη εικόνα, δεν σου επιτρέπουν να προχωρήσεις σε πιθανολογήσεις. Ο χρόνος θα δείξει.

ΥΓ1: Το «πραξικόπημα» Αυγενάκη στο μπάσκετ δεν άφησε τίποτα όρθιο στην καλαθοσφαιρική κοινότητα. Η απορία πως «διατηρείται» στη θέση του ο περίεργος Υφυπουργός, μεταλλάσσεται πλέον σε σκανδαλώδη πρόκληση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.