ΑΕΚ-Αλλαγή στη λίστα της UEFA: Ο Λιούμπισιτς στη θέση του Ζίνι!

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2025

Η ΑΕΚ αξιοποίησε το δικαίωμα που δίνει η UEFA στις ομάδες να προχωρούν σε τροποποίηση της ευρωπαϊκής τους λίστας, αντικαθιστώντας παίκτες που αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς και αναμένεται να μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο από δύο μήνες. Έτσι, η «Ένωση» προχώρησε στην αντικατάσταση του Ζίνι με τον Λιούμπισιτς.

Ο Αγκολέζος επιθετικός ταλαιπωρείται από πρόβλημα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με την ιατρική εκτίμηση να κάνει λόγο για απουσία τουλάχιστον 60 ημερών. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ, η επιστροφή του υπολογίζεται προς τα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή του, όπως προβλέπεται από τη σχετική διάταξη της UEFA.

Η διοίκηση της ΑΕΚ, σε συνεργασία με το ιατρικό και νομικό επιτελείο του συλλόγου, συγκέντρωσε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τα υπέβαλε άμεσα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, προκειμένου να κατοχυρώσει και επίσημα το δικαίωμα συμμετοχής του Λιούμπισιτς στους ομίλους του Europa Conference League. Έτσι, ο Κροάτης μέσος θα έχει τη δυνατότητα να τεθεί στη διάθεση του Μάρκο Νίκολιτς για το κρίσιμο ματς απέναντι στην Αμπερντίν.

Αξίζει να τονιστεί πως ακόμη κι όταν ο Ζίνι επανέλθει πλήρως στην αγωνιστική δράση, δεν θα επιστρέψει αυτομάτως στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας. Αντιθέτως, η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα τον επανεντάξει ή αν θα συνεχίσει με τον Λιούμπισιτς στη θέση του, κάτι που θα εξαρτηθεί τόσο από την πορεία αποκατάστασης του Ζίνι, όσο και από την εικόνα του Κροάτη χαφ στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Η αλλαγή αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο διαχείρισης του ρόστερ και ανάδειξης εναλλακτικών λύσεων από τον προπονητή της ομάδας, σε μια περίοδο με αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.