11/3/2018: Δύο χρόνια από το «ριφιφί του αιώνα»

Στέφανος Αβραμίδης11 Μαρτίου 2020

Άσχημες μνήμες ξυπνά η 11η Μαρτίου στους φίλους του ΠΑΟΚ καθώς πριν από ακριβώς δύο χρόνια, ο Γιώργος Κομίνης και ο Κώστας Ποντίκης με τις παλινωδίες τους έβαλαν «μπουρλότο» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στο 90ο λεπτό του αγώνα που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Φερνάντο Βαρέλα πιάνει την κεφαλιά, ο Μαουρίσιο που βρισκόταν πίσω από τον Μπάρκα και δεν παρεμποδίζει σε καμιά περίπτωση το οπτικό του πεδίο και την αντίδρασή του, πηδά για να την αποφύγει και αυτή καταλήγει στα δίχτυα της Ένωσης.

Η Τούμπα παίρνει φωτιά καθώς οι 30.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ έβλεπαν τον πολυπόθητο τίτλο να πλησιάζει με τη διαγραφόμενη νίκη. Το πρόσωπο του περίλυπου τερματοφύλακα της ΑΕΚ μετά το γκολ τα λέει όλα. Ο Κομίνης κατακυρώνει το γκολ και ο βοηθός Ποντίκης τρέχει προς τη σέντρα.

Ξαφνικά οι παίκτες της ΑΕΚ περικυκλώνουν τον βοηθό από την Πρέβεζα ώστε να ακυρώσει το γκολ του Αφρικανού στόπερ, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν. Τελικά μετά από λίγα λεπτά διαβουλεύσεων, Κομίνης και Ποντίκης ακυρώνουν το καθαρό γκολ του Βαρέλα. Ο Μπάρκας πανηγυρίζει χοροπηδώντας ενώ πλέον οι διαμαρτυρίες έχουν περάσει στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο.

Παγωμάρα στις εξέδρες ενώ η απόφαση διαιτητή και βοηθού προκαλούν την έκρηξη του Ιβάν Σαββίδη που ορμά στο γήπεδο για να πάρει την ομάδα και να φύγει. Ο Βιεϊρίνια αντιδρά ψύχραιμα και τον σταματά. Όμως σε μια στιγμή, το μπουφάν του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ βγαίνει και αποκαλύπτει ένα όπλο κρεμασμένο στη ζώνη του.

Οι δύο ομάδες μπαίνουν στα αποδυτήρια, ο Κομίνης τα γυρίζει ξανά, μετράει το γκολ του Βαρέλα και η Ένωση δεν εμφανίζεται στο χορτάρι της Τούμπας.

Η συνέχεια γνωστή, ο ΠΑΟΚ χάνει το ματς και το Πρωτάθλημα στα δικαστήρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.