Θεσσαλονίκη: Κλείνει για τρία βράδια η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Η Τροχαία ζητά τη συνεργασία των οδηγών και την κατανόησή τους.
Θεσσαλονίκη: Κλείνει για τρία βράδια η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Κλειστή αναμένεται να παραμείνει από το βράδυ της Κυριακής (21/6) η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης λόγω των εργασιών για το Flyover.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από τις 11 το βράδυ της Κυριακής ως τις 5 το πρωί της Δευτέρας (22/6) και από τις 11 το βράδυ της 22ης Ιουνίου ως τις 5 το πρωί της επομένης  θα εφαρμοστεί αποκλεισμός κυκλοφορίας στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ6 και Κ5.  

Ειδικότερα, η Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι:

  • θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, στο ύψος του Α/Κ Κ6 (Μετεώρων)
  • θα εκτρέπονται τα οχήματα μέσω της εξόδου του Α/Κ Κ6 (Μετεώρων) και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και του αστικού ιστού.
  • θα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά

Παρελθόν η γέφυρα Πανοράματος

Yπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν εργασίες κατεδάφισης του κλάδου της ανόδου της γέφυρας Πανοράματος, στο πλαίσιο του Flyover. Τα συνεργεία της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν από νωρίς τις διαδικασίες, προκειμένου η  παρέμβαση να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπούμενου χρονικού διαστήματος, χωρίς να επηρεαστούν ιδιαίτερα οι οδηγοί. Μάλιστα, η κατεδάφιση ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός των μπάζων για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Επί της ουσίας, επρόκειτο για τη δεύτερη φάση των εργασιών, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο με την καθαίρεση του κλάδου της καθόδου και συνεχίστηκαν τον Απρίλιο με την ανέγερση του νέου τμήματος, που θα εξυπηρετεί τους οδηγούς. Ως την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών, τον Αύγουστο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από το ανακατασκευασμένο τμήμα της καθόδου, όπου θα διαμορφωθούν συνολικά τρεις λωρίδες κυκλοφορίας:

  • δύο προς Πανόραμα
  • μία προς Πυλαία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ