Θεσσαλονίκη: 27χρονος παρέσυρε και εγκατέλειψε τραυματισμένο ανήλικο

Ο 27χρονος, που παρέσυρε και εγκατέλειψε τον τραυματισμένο ανήλικο, συνελήφθη από στελέχη της Τροχαίας Λητής.
Θεσσαλονίκη: 27χρονος παρέσυρε και εγκατέλειψε τραυματισμένο ανήλικο

Έναν ανήλικο παρέσυρε και εγκατέλειψε 27χρονος οδηγός στη Θεσσαλονίκη.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη (29/4) σε περιοχή του Λαγκαδά, όταν ο 27χρονος οδηγός χτύπησε με το ΙΧ του τον ανήλικο. Μάλιστα, ο οδηγός τραυμάτισε ελαφρά τον ανήλικος και, αμέσως, μετά αποχώρησε από τον τόπο του ατυχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 27χρονος οδηγός εντοπίστηκε τελικά από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Λητής εντόπισαν τον 27χρονο και συνελήφθη.

Τι ορίζει ο νέος ΚΟΚ για την εγκατάλειψη τόπου τροχαίου

Όπως ορίζει ο νέος ΚΟΚ, η εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές προβλέπει ποινές που αφορούν τον οδηγό, μεταξύ των οποίων:

  • πρόστιμο
  • αφαίρεση άδειας οδήγησης
  • ποινική δίωξη βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα

Σε κάθε περίπτωση, οι ακριβείς ποινές και η κλιμάκωσή τους εξαρτώνται από το αν ο οδηγός είναι υπότροπος. Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής επισύροντας μεγαλύτερα πρόστιμα και χρόνοι αφαίρεσης άδειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ