Ξεκίνησε ο σχεδιασμός στον Μαραθώνα: Ανανέωσε με Μπαλασά

Η επιστροφή στην Α1 ήρθε σε μια χρονιά που ο Μαραθώνας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του
Ξεκίνησε ο σχεδιασμός στον Μαραθώνα: Ανανέωσε με Μπαλασά

Ανανεώθηκε η συνεργασία του Μαραθώνα και του προπονητή Γιάννη Μπαλασά και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο Μαραθώνας τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος του τρίτου ομίλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας, ένα βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Αναγέννηση Ρυσίου. Στα πλέι οφ ενός γύρου με τη συμμετοχή έξι ομάδων τερμάτισε στην πρώτη θέση με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες και μαζί με τον Λαγκαδά που υστερούσε στη μεταξύ τους ισοβαθμία, πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 κατηγορία.

Η επιστροφή στην Α1 ήρθε σε μια χρονιά που ο Μαραθώνας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του. Ο πρόεδρος του συγκροτήματος της Καλαμαριάς Κώστας Μιχαλόπουλος για την χρονιά που ολοκληρώθηκε και την άνοδο της ομάδας επισήμανε: «Συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες και στους δύο προπονητές. Ο Χρήστος Τεντόγλου έστησε την ομάδα και Γιάννης Μπαλασάς που ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή είχε την ομάδα αήττητη για 13 αγώνες».

Για την πορεία προς την Α1  και το πρωτάθλημα που τελείωσε σημείωσε: «Η άνοδος ήρθε κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς δύο προπονήσεις πραγματοποιούνταν στο μισό γήπεδο, ενώ μία γινόταν στον Φοίνικα, όπου ο χλοοτάπητας δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, υπήρχε πολύ καλό κλίμα και ένα σύνολο με ποιοτικούς παίκτες. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, Κωλέττης και Τσόγκας, προσαρμόστηκαν άμεσα και έδεσαν με την υπόλοιπη ομάδα, όπως και ο νεαρός σε ηλικία προπονητής, χάρη στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τους παίκτες. Οσον αφορά το πρωτάθλημα ήταν δυνατό με καλές ομάδες, με μικρές διαφορές στην κορυφή. Το ιδανικό για εμάς ήταν, ότι η άνοδος συνδυάστηκε με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου».

Για τον νέο Μαραθώνα και το νέο πρωτάθλημα της Α1 τόνισε: «Ξεκινήσαμε ήδη τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Προσπαθούμε να στήσουμε την ομάδα. Κατά 70% με 80% θα μείνει το υπάρχον υλικό και θα έρθουν τέσσερις με πέντε έμπειροι παίκτες. Στόχος θα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, αποφεύγοντας τα πλέι άουτ. Θα είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων με ομάδες που θα επενδύσουν σε παίκτες και προπονητές και άλλες που θα δυσκολεύονται και θα δουλεύουν με ταλέντα όπως εμείς και όχι με φτασμένους παίκτες».

Εορταστική εκδήλωση: Ο Μαραθώνας ετοιμάζει εορταστική εκδήλωση με μουσικό πρόγραμμα στο γήπεδο, στις 17 Ιουνίου.

Εγγυήσεις για το γήπεδο

Εγγυήσεις δόθηκαν από την δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου, ότι παρά το γεγονός ότι θα μειωθεί το μήκος του γηπέδου του Αριστοτέλη λόγω του Μετρό (όταν θα αρχίσουν τα έργα), θα διεξάγονται κανονικά στη συνέχεια, επίσημοι αγώνες ανδρικών πρωταθλημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ