Συνάντηση των προέδρων για την πρόταση Αλαφούζου - Ποιοι θα οι παρόντες
Την Τρίτη (22/9) θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή σύσκεψη των προέδρων των ΠΑΕ της Stoiximan Super League. Ο λόγος που θα συζητήσουν, είναι η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη στο τελευταίο ΔΣ..
Αυτό που προτάθηκε, είναι η δημιουργία ενός κοινού ταμείου με τα έσοδα που προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 14 ομάδων της Stoiximan Super League. Έτσι, το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα μοιραστεί δια του 14. Αυτό θα γίνει είτε ισόποσα, είτε με άλλα κριτήρια που πρόκειται να καθοριστούν.
Πρόκειται για μια πρόταση που μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς μακροπρόθεσμα αποσκοπεί στην επιστροφή του μοντέλου της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Στην πρόταση αυτή, παρά κάποιες επιμέρους διαφωνίες που υπήρξαν, συμφωνούν όλες οι ομάδες. Αυτή, στοχεύει στην αύξηση των εσόδων των μικρότερων μεγεθών της κατηγορίας, κάτι που θα ενισχύσει και την ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος, καθώς και στην αύξηση των εσόδων από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Στη συνάντηση θα δώσουν το «παρών», εκτός του Γιάννη Αλαφούζου, οι Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Μάριος Ηλιόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.