Πρόταση Αλαφούζου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων μέσω του στοιχήματος
Στην κατάθεση ακόμη μίας πρότασης για την ενίσχυση των μικρομεσαίων ομάδων του Πρωταθλήματος προχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος.
Ο πρόεδρος της Super League 1 και του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής πρότεινε να καταβληθούν περισσότερα χρήματα στις συγκεκριμένες ομάδες, τα οποία θα προκύπτουν από την φορολογία του στοιχήματος.
Αυτή τη στιγμή, κάθε ομάδα λαμβάνει περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ από τα συγκεκριμένα έσοδα.
Η πρόταση του προέδρου της λίγκας προβλέπει πως, σε περίπτωση που το ποσό αυτό αυξηθεί, οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ θα μπορούσαν να παραιτηθούν από το επιπλέον μερίδιο που τους αναλογεί, ώστε τα συγκεκριμένα χρήματα να διανεμηθούν στις υπόλοιπες ομάδες.
Αυτό που ουσιαστικά πρότεινε ο κ. Αλαφούζος είναι εάν το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα είναι 1,8 εκ. ευρώ και πάει στα 2,8 εκ. ευρώ, τότε το το επιπλέον ένα εκατομμύριο δεν θα καταλήξει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Με αυτόν τον τρόπο οι μικρομεσαίες ομάδες θα βάλουν περισσότερα έσοδα στα ταμεία τους και το Πρωτάθλημα θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό.