Σύγκρουση τρένου και σχολικού στο Βέλγιο: Άγνωστος αριθμός νεκρών
Αρκετά άτομα φέρεται να έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σύγκρουσης τρένου και σχολικού λεωφορείου στο Μπούγκενχαουτ του Βελγίου.
Όπως αναφέρουν τα βελγικά Μέσα, το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το σχολικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν επτά μαθητές, ένας συνοδός και ένας οδηγός, βρισκόταν σε ισόπεδη διάβαση και οι μπάρες ασφαλείας ήταν κλειστές. «Οι εικόνες δείχνουν ότι οι μπάρες ήταν κλειστές και το φανάρι ήταν κόκκινο. Δεν γνωρίζουμε πώς προκλήθηκε το ατύχημα», εξήγησε εκπρόσωπος της Infrabel μιλώντας στο φλαμανδικό VRT.
Μέχρι στιγμήες δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμών των νεκρών και των τραυματιών, με συνολικά 100 επιβάτες του τρένου να έχουν αποβιβαστεί ήδη από τα βαγόνια, λαμβάνοντας τις πρώτες βοήθειες.
Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών Ζαν-Λουκ Κρουκ υποστήριξε ότι δύο έφηβοι, ο οδηγός και ο συνοδός έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα, ενώ η Υπουργός Παιδείας Ζουχάλ Ντεμίρ έκανε λόγο για μια τραγική είδηση. «Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλους όσους έχουν άμεση σχέση με το συμβάν», πρόσθεσε η Ντεμίρ.