Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup ο Άρης και τέταρτο ο ΠΑΟΚ

Και οι δύο... πατάνε πεντάδα!
Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup ο Άρης και τέταρτο ο ΠΑΟΚ

Η μεγάλη άνοδος του ΠΑΟΚ και του Άρη, αποτυπώνεται πλήρως και στην παρουσία τους στη λίστα των φαβορί για να κατακτήσουν το EuroCup. Μονάχα Χάποελ Ιερουσαλήμ και Μπαχτσεσεχίρ πάνω από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, απουσιάζουν Μπεσίκτας και Μονακό καθώς είναι άγνωστο ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση (άγνωστο αν θα αγωνιστούν σε EuroLeague ή EuroCup).

Η τεράστια αύξηση της δυναμικής των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλους τους τομείς. Αμφότερες θα αγωνιστούν στο EuroCup και μετά από τις πρώτες τους κινήσεις, είναι εμφανές το πόσο σοβαρά υπολογίζονται, ως δύο από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού. 

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει, σε έναν μεγάλο βαθμό, σχηματιστεί και απομένουν λίγες ακόμα κινήσεις μέχρι την ολοκλήρωσή του. Ο «Δικέφαλος» έχει προσθέσει ποιότητα, παίκτες με εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο και κυρίως μεγάλο βάθος στο rotation του Αντρέα Τρινκιέρι.

Από την άλλη, ο Άρης έχει ανακοινώσει, μέχρι στιγμής, το σπουδαίο deal με τον Βασίλη Σπανούλη, την παραμονή του Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και την συμφωνία (για δύο χρόνια) Ι Τζέι Λιντέλ. Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι των ανακοινώσεων, με μερικά σπουδαία deal να είναι ένα βήμα πριν την οριστική ολοκλήρωσή τους. 

Συμπερασματικά, οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης θεωρούνται δύο από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, παρότι ακόμα δεν έχουν σχηματίστει πλήρως τα ρόστερ τους.  Αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη συμμετοχή των Μπεσίκτας-Μονακό, αλλά και αναφορικά με την ομάδα που θα πάρει μονοετή wild-card, προκειμένου να διαμορφωθεί πλήρως το πανόραμα της διοργάνωσης, στο οποίο ΠΑΟΚ και Άρης μπαίνουν με μεγάλες βλέψεις και φιλοδοξίες.

729088735-1514497213786040-4599377297988339089-n.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ