Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Έρευνα για 50 στημένα ματς από τα σχολικά μέχρι την Α1!
Το σκάνδαλο στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ προκαλεί μια μεγάλη δικαστική έρευνα, η οποία φέρνει στο φως τη συστηματική χειραγώγηση περίπου 50 αναμετρήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).
Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Flash.gr, οι αρχές εξετάζουν μια εκτεταμένη παράνομη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε σε βάθος δεκαετίας, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2026. Η υπόθεση αυτή προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στο άθλημα, καθώς το δίκτυο των εμπλεκομένων φαίνεται πως είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα των διοργανώσεων.
Όπως προκύπτει από τη σχετική δικογραφία, οι ύποπτοι αγώνες δεν περιορίζονταν μόνο σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά εκτείνονταν από σχολικά και εφηβικά πρωταθλήματα μέχρι και παιχνίδια της πρώτης εθνικής κατηγορίας.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών έχει κεντρίσει και μια συγκεκριμένη αναμέτρηση που διεξήχθη εκτός ελληνικών συνόρων. Το εύρος και η μεθοδολογία του κυκλώματος, το οποίο αλλοίωνε προγραμματισμένα τα αποτελέσματα των αγώνων, τεκμηριώνονται μέσα από πληθώρα ψηφιακών πειστηρίων και γραπτών μηνυμάτων που βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.
Να σημειώσουμε πως υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας καθώς πρόκειται για κατηγορίες και όχι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Dikisports: Στο σπίτι του Πέτρου Παπαπέτρου βρέθηκαν τα 820.000 ευρώ!
- Καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ: Η στιγμή που η Τσαρούχα οδηγείται στη ΓΑΔΑ
- Ηρακλής: Η αναμέτρηση με την Ντζίκι Βαρσοβίας για το Europe Cup
- Παναθηναϊκός κατά ΕΟΚ και διαιτησίας: «Διεκδικούμε όσα μας εκλάπησαν από ένα σάπιο σύστημα»