Σενάρια επιστροφής για Λιβάι Γκαρσία – Στο «κάδρο» ελληνικών ομάδων

Η υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία φαίνεται πως επανέρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό προσκήνιο
Σενάρια επιστροφής για Λιβάι Γκαρσία – Στο «κάδρο» ελληνικών ομάδων

Η υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία φαίνεται πως επανέρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό προσκήνιο, καθώς νέα δημοσιεύματα από τη Ρωσία συνδέουν τον διεθνή επιθετικό με πιθανή αποχώρηση από τη Σπαρτάκ Μόσχας μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο πρώην φορ της ΑΕΚ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, λίγους μόλις μήνες μετά τη μεταγραφή του στη ρωσική ομάδα.

Το όνομα του 28χρονου επιθετικού έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί την ελληνική αγορά, με ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον Παναθηναϊκό. Οι δύο σύλλογοι εξετάζουν περιπτώσεις ενίσχυσης στη γραμμή κρούσης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και ο Γκαρσία παρουσιάζεται ως μία επιλογή με δεδομένη γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος και αποδεδειγμένη ποιότητα.

Τις πληροφορίες περί πιθανής αποχώρησης ενίσχυσε και ο Ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Καρπόφ, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Σπαρτάκ, αναζητώντας νέο σταθμό στην καριέρα του. Παρότι το συμβόλαιό του με τον ρωσικό σύλλογο έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2028, όλα δείχνουν πως η ομάδα της Μόσχας δεν θα ήταν αρνητική σε προτάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταγραφή του Γκαρσία από την ΑΕΚ στη Σπαρτάκ ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2025 έναντι 18,7 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτέλεσε ιστορικό ρεκόρ για τον ρωσικό σύλλογο. Ωστόσο, η παρουσία του μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει πλήρως τις υψηλές προσδοκίες. Σε 31 συμμετοχές τη φετινή σεζόν, μετρά επτά γκολ και πέντε ασίστ, χωρίς να έχει καταφέρει να αποκτήσει σταθερό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του πρώην γενικού διευθυντή της Σπαρτάκ, Γιούρι Πέρβακ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η ομάδα θα επιδίωκε την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή, ακόμη και με οικονομικές απώλειες. Όπως σημείωσε, ο Γκαρσία είναι ποδοσφαιριστής που χρειάζεται συγκεκριμένο αγωνιστικό περιβάλλον για να αποδώσει, κάτι που –κατά την άποψή του– δεν κατάφερε να βρει στη Μόσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ