Ποινή «χάδι» στον Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποια η τιμωρία για την... αποχώρηση!

Η πορτογαλική ομοσπονδία τιμώρησε τον Ρονάλντο για την απόφαση του να αποχωρήσει από το προπονητικό κέντρο πριν τον αγώνα με τη Δανία
Ποινή «χάδι» στον Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποια η τιμωρία για την... αποχώρηση!

Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/10) την τιμωρία του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την αποχώρησή του από το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας, πριν από την αναμέτρηση με τη Δανία για το Nations League.

Ο αρχηγός της Πορτογαλίας είχε έντονη διαφωνία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ζόρζε Ζεσούς, καθώς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι απέναντι στη Νορβηγία, παρά το γεγονός ότι είχε σηκωθεί για προθέρμανση. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της ομάδας.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την επιβολή ποινής 30 ημερών αποκλεισμού, καθώς και χρηματικού προστίμου ύψους 255 ευρώ, για την ενέργεια του Πορτογάλου σταρ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς μένει να φανεί πώς θα επηρεάσει η εξέλιξη αυτή την παρουσία του Ρονάλντο στις τελευταίες υποχρεώσεις της Πορτογαλίας στη φάση των ομίλων του Nations League.

Την τελική απόφαση για τη διαχείριση του αρχηγού θα λάβει ο Ζόρζε Ζεσούς, μέσα σε κλίμα που έχει ήδη επιβαρυνθεί από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Στην απόφαση αναφέρεται αναλυτικά πως: «Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκανε δεκτή στο σύνολό της την κατηγορία σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο για την εκ προθέσεως τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος, το οποίο προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 160, παράγραφος 1, του πειθαρχικού κανονισμού της ομοσπονδίας. Ως εκ τούτου, του επέβαλε ποινή αποκλεισμού 30 ημερών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2,5 μονάδων, που αντιστοιχεί σε 255 ευρώ».

Ο CR7 αναμένεται, λοιπόν, να είναι διαθέσιμος για τα παιχνίδια με τη Δανία στην Κοπεγχάγη στις 14 Νοεμβρίου, όπως επίσης και με την Ουαλία, στις 17 Νοεμβρίου, στο Κάρντιφ για το Nations League, εφόσον βέβαια ο Ζόρζε Ζεσούς αποφασίσει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ