ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ: Στο πιο κρίσιμο «πρέπει» έδειξε αδύναμος να το διαχειριστεί

Ο Γιώργος Ζαΐρης αναλύει τις αιτίες που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο στο Πανθεσσαλικό
ΠΑΟΚ: Στο πιο κρίσιμο «πρέπει» έδειξε αδύναμος να το διαχειριστεί

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ χάνει έναν τελικό Κυπέλλου. Αλλωστε σε ένα τέτοιο ματς και παγκοσμίως και το αουτσάιντερ έχει το δικαίωμα στην ελπίδα. Απλά στο Πανθεσσαλικό, ο ΠΑΟΚ που έχει αποχαιρετίσει κάθε ελπίδα για τον τίτλο, είχε μπροστά του να διαχειριστεί ένα τεράστιο ¨πρέπει".

Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα έσωζε τη χρονιά, η κατάκτηση του Κυπέλλου θα του επέτρεπε στην χειρότερη περίπτωση να πάρει το καλύτερο εισιτήριο για το Europa League. Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα έφερνε ένα τρόπαιο στα 100 χρόνια ιστορίας του αφού ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου το είχαν θέσει ως στόχο. Και στο πιο κρίσιμο σημείο, άδειασε την καρδάρα με το γάλα. Και το σοκ είναι διαρκείας. Αρχισε στο ίδιο γήπεδο πριν από μερικές εβδομάδες όταν στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος είχε έρθει την τελευταία αγωνιστική εδώ για να υπερασπιστεί την πρωτιά και την έχασε. Εχασε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, έχασε με κατεβασμένα χέρια από την ΑΕΚ και ουσιαστικά τις ελπίδες για τον τίτλο και σε ένα ματς που περιμένεις να μην χάσει την ευκαιρία να πάρει το Κύπελλο, βλέπεις έναν ΚΛΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟ, ΑΔΕΙΟ και με ΑΣΤΕΙΑ ΛΑΘΗ ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου μίλησε για μια σκοτεινή μέρα και είναι σαφές πως αυτό ο ίδιος ο ΠΑΟΚ το προκάλεσε. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τον Μεϊτέ μετά από πενήντα μέρες αποχής γιατί πολύ απλά περίμενε πως και ο ανέτοιμος Γάλλος θα ήταν πιο χρήσιμος.
ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο φουριόζος, ήρθε το γκολ από τον Μιχαηλίδη και αυτό μου θύμισε το ματς στο ίδιο γήπεδο με τον ΝΠΣ που λες σκοράρει πρώτος και μπορεί να πάρει τη νίκη. Όταν ο ΟΦΗ αποφάσισε να βγει μπροστά, διέκρινε τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας του ΠΑΟΚ και το εκμεταλλεύτηκε. Και για να το... τρέξω λίγο, δεν μπορεί να κάνει τέτοιο λάθος ο Ζαφείρης. Δεν μπορεί να μην μαζεύει τα χέρια του ο Χατσίδης. Δεν μπορεί να κάνουν τέτοια τελειώματα οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης. Αυτό δεν δείχνει ανικανότητα, δείχνει πως η ομάδα είναι ΑΔΕΙΑ και χωρίς ψυχολογία. Εστω και αν στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας της δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία με το γκολ του Γερεμέγεφ. Δεν είδαμε ΠΑΟΚ στην παράταση.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αλλά παράλληλα σέβομαι τον εαυτό μου. Ναι, εκνευριστικοί οι παίκτες του ΟΦΗ που συνεχώς έπεφταν κάτω, αλλά από την άλλη, ας είχε σκοράρει δεύτερο γκολ πρώτος ο ΠΑΟΚ και κανείς δεν θα έπεφτε. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μετά το 20' προκάλεσε την τύχη του. Κλείνω με αυτό που έγραψα και πιο πάνω. Η ζημιά δεν σταματά στην απώλεια του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ έχασε το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League που μπορεί να του έδινε μια ασφάλεια, ακόμη και αν τερματίσει δεύτερος, θα πρέπει από τα μέσα Ιούλη να είναι ξανά μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη δεν ξέρω αν αυτό το πάθημα γίνει μάθημα σε αυτούς που έκριναν πως επειδή ο ΠΑΟΚ πετούσε τον Δεκέμβριο, δεν χρειαζόταν μεταγραφές. Το βρήκε μπροστά του και το πλήρωσε. Πανάκριβα. Και με τον πιο σκληρό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα τελεταία νέα, απευθείας στο email σας