Ο Ηρακλής νίκησε 72-62 τον Άρη στο Nick Gallis Hall
Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής στη φιλική αναμέτρηση με τον Άρη στο Nick Gallis Hall με 72-62. Αυτός ήταν ο πρώτος φιλικός αγώνας προετοιμασίας των δύο ομάδων και είχε προπονητικό χαρακτήρα, χωρισμένος σε τέσσερα 8λεπτα.
Άρης και Ηρακλής «έσπασαν» τη ρουτίνα των προπονήσεων δίνοντας μεταξύ τους την πρώτη φιλική αναμέτρηση της νέας σεζόν, με τους «κυανόλευκους» να επικρατούν 72-62 στο Nick Gallis Hall. Στον αγώνα που είχε διάρκεια τεσσάρων οκταλέπτων, οι δύο προπονητές, Ηλίας Καντζούρης και Ζόραν Λούκιτς έδωσαν χρόνο στους διαθέσιμους παίκτες τους, σε μια καλή ευκαιρία για ξεμούδιασμα μετά τις διαδοχικές προπονήσεις.
Όπως σημειώνει στο match report η ΚΑΕ Ηρακλής, ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό του δεξιού του χεριού, στο δεύτερο οκτάλεπτο και για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο του αγώνα.
Στη σειρά των φιλικών του αγώνων ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει το προσεχές Σάββατο (05/09) τη Bashkimi, κεκλεισμένων των θυρών στο Ιβανώφειο, ενώ την επόμενη μέρα (Κυριακή 06/09, 18:00), θα υποδεχθεί την ΑΕΚ Λάρνακας. Ο αγώνας της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί παρουσία του κόσμου στο Ιβανώφειο και θα αποτελέσει το πρώτο μπροστά στον κόσμο της ομάδας.
Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν με επτά απουσίες, καθώς έλειπαν οι διεθνείς Τολιόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Ντιμιτρίγιεβιτς, Μπιρτς και οι τραυματίες Μοκόκα και Τανούλης. Ο επόμενος φιλικός αγώνας για τον Άρη είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (06/09) στο Nick Gallis Hall με αντίπαλο τους Vikos Falkons BC.
Τα οκτάλεπτα: 12-18, 26-37, 46-59, 62-72
Διαιτητές: Συμεωνίδης, Λουλουδιάδης, Δέλλας
ΑΡΗΣ (Ηλίας Καντζούρης): Μήτρου-Λονγκ 2, Robinson-Earl 15(1), Radanov 2, Χατζηλάμπρου 3(1), Πουλιανίτης, Μποχωρίδης 2, Jovic 9(1), Morgan 19(2), Liddell 8, Vrankovic 2.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Zoran Lukic): Lecque 6, Κουκ 1, Melvin 18(4), Styles 8(1), Horchler 15(2), Diarra 6(1), Hutson 5, Σλαφτσάκης 6, Σίλας 2, Αρνόκουρος 2, Μαστρογιαννόπουλος 1, Σταυρακόπουλος 2, Κομνιανίδης.