Μπούτσκος «Θα ήταν τιμή μου να είμαι στον ΠΑΟΚ της νέας εποχής»
Έντονα ήταν τα συναισθήματα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Για τον «Δικέφαλο» ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Παντελής Μπούτσκος να ακούσει ρυθμικά το όνομά του από την κερκίδα.
Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» στη συνέντευξη Τύπου χάρισε πολλές στιγμές οι οποίες προέκυψαν από την γενικότερη προσήλωσή του όλη την χρονιά, ενώ τόνισε ότι θα ήταν πολύ χαρούμενος να μείνει στον ΠΑΟΚ της νέας εποχής!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του ΠΑΟΚ:
«Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, μια ομάδα με τεράστια ποιότητα, χαρακτήρα. Κάναμε δύο πολύ καλά παιχνίδια. Δαπανήσαμε πολλή ενέργεια στο ΟΑΚΑ, είδαμε κάποια σημάδια κόπωσης σήμερα. Αν θέλουμε να πούμε δύο λόγια για όλη τη χρονιά, ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Όλη τη χρονιά έγινε μια υπέρβαση στην προσπάθεια, πρέπει να είμαστε περήφανοι για το πως προσπαθήσαμε. Στον κόσμο του ΠΑΟΚ ελπίζω να καταγραφήκαμε ως πολεμιστές και όχι ως επισκέπτες. Πριν βρεθεί η χημεία στην ομάδα φαινόταν ότι χάνονται οι στόχοι, όμως βρήκαμε τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας στο παρκέ και εκτός αυτού. 17-7 στο πρωτάθλημα, μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, ένας σκληρός τελικός με τη Μπιλμπάο και μια προσπάθεια με πολλή μεγάλη περηφάνεια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οφείλω να υποκλιθώ στους παίκτες μας, η θυσία, η φωτιά ήταν κάθε μέρα στο γήπεδο. Τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια και πρέπει να είμαστε περήφανοι για το πως πολεμήσαμε.
Αν θέλουμε να πούμε δύο λόγια για όλη τη χρονιά, ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Όλη τη χρονιά έγινε μια υπέρβαση στην προσπάθεια, πρέπει να είμαστε περήφανοι για το πως προσπαθήσαμε. Στον κόσμο του ΠΑΟΚ ελπίζω να καταγραφήκαμε ως πολεμιστές και όχι ως επισκέπτες. Πριν βρεθεί η χημεία στην ομάδα φαινόταν ότι χάνονται οι στόχοι, όμως βρήκαμε τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας στο παρκέ και εκτός αυτού. 17-7 στο πρωτάθλημα, μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, ένας σκληρός τελικός με τη Μπιλμπάο και μια προσπάθεια με πολλή μεγάλη περηφάνεια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οφείλω να υποκλιθώ στους παίκτες μας, η θυσία, η φωτιά ήταν κάθε μέρα στο γήπεδο. Τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια και πρέπει να είμαστε περήφανοι για το πως πολεμήσαμε.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντρέα Τρινκιέρι για την εμπιστοσύνη. Όλη η διοικητική ομάδα δούλεψε ακούραστα. Και για τη φετινή σεζόν. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, δούλευαν ασταμάτητα, με must win παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Είδαμε και πέρυσι ότι κάνοντας αυτή την πορεία στην Ευρώπη κάναμε κάποιες κακές ήττες στην Ελλάδα. Φέτος δεν κάναμε λάθος.
Ένα ευχαριστώ στον κόσμο, ήταν πάντα εκεί. Ακόμα και στη Μούρθια. Μας έκαναν να πολεμάμε πάντα και να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη.
Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Ήταν ένα υπέροχο γκρουπ. Γαλήνη είναι το συναίσθημα. Η ωριμότητα είναι ένα θλιβερό κέρδος. Δώσαμε ό,τι είχαμε».
Για το ότι πήγε πολύ ψηλά το σκορ: «Η ομάδα έβαλε κοντά στους 200 πόντους. Το παιχνίδι έχει μια δυναμική, κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από το παιχνίδι. Η Μπιλμπάο και η Μούρθια είχαν 95π μέσο όρο και εδώ μέσα έβαλαν 73. Θα υποστηρίξω τους παίκτες μας. 40 ώρες πριν έδωσαν τα πάντα στο ΟΑΚΑ. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες με ταλέντο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με γρήγορες επιθέσεις. Όταν παίζεις έτσι, δημιουργείς περισσότερες κατοχές και για εσένα και για τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εξωπραγματικό ποσοστό στο τρίποντο και αυτό οδήγησε το σκορ να πάει πολύ ψηλά».
Για το αν έχει γίνει συζήτηση για την παραμονή του: «Δεν υπήρχε χρόνος για να τραβήξω την προσοχή μου σε κάτι άλλο. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, έχω πει ξανά ότι θα είναι τιμή μου αν θα είμαι στον ΠΑΟΚ της νέας εποχής».
Για τον Μπέβερλι: «Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα οδηγήσω την ομάδα, ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να τον αξιοποιήσουμε, ένα κανάλι επικοινωνίας, και αυτό λειτούργησε τέλεια. Ο Μπέβερλι δέχθηκε πολλή κριτική αλλά έχτισε όλη την καριέρα του αποδεικνύοντας λάθος τους άλλους. Ένιωθα ότι για να πετύχει αυτή η ομάδα θα έπρεπε να δώσουμε χώρο στον Μπέβερλι και αυτός να μας δώσει αυτά που ξέρει πολύ καλά να κάνει μέσα στο γήπεδο. Παίζαμε λίγο κυνικά γιατί το αποτέλεσμα ήταν ο στόχος κάθε τρεις μέρες. Ήταν μια στοχευμένη στρατηγική αυτή».
Για τους ψηλούς: «Ήταν πολύ σημαντικοί όλο αυτό το διάστημα, πολύ σημαντική συνεισφορά της front-line. Είχαμε 29 ασίστ στο ΟΑΚΑ, 23 σήμερα, άρα δούλεψαν σωστά και οι περιφερειακοί».
Για την καθημερινότητα όλων αυτών των μηνών: «Κάνουμε την πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο. Πρέπει να βρίσκεις κίνητρο, να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου και λίγο καλύτερος από το πως ήσουν χθες. Ένας προπονητής έχει τόσες «μάχες» να δώσει. Υπήρχε πάρα πολλή ένταση, πολύ όραμα, μια πολύ εμπνευσμένη προπόνηση με πολύ ψηλά ιδανικά. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Ο ελληνικός κορμός, μπορεί να μην είχαν όλοι μεγάλο χρόνο συμμετοχής . Πουθενά δεν είχαμε τον φόβο να μην κερδίσουμε, ξέραμε ότι παντού θα τα δίναμε όλα. Ο οργανισμός μεγαλώνει. Το όραμα του ιδιοκτήτη ενσαρκώνεται με πολύ σωστό τρόπο. Είναι μια πολύ καλή αφετηρία ώστε ο οργανισμός να ατενίσει το μέλλον με πολύ μεγάλη αισιοδοξία».
Για το ότι ο κόσμος φώναξε το όνομά του: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Τα δάκρυα είναι οι λέξεις που δεν μπορεί να πει η καρδιά».
Για το πως βλέπει την νέα εποχή : «Η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσα στον εαυτό μου να σκεφτεί τι γίνεται στα «άλλα δωμάτια» γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στη δική μου δουλειά. Κάναμε ένα συνεχές κυνήγι της τελειότητας, ήμασταν για δύο μήνες χωρίς περιθώριο λάθους και το καταφέραμε. Από εκεί και πέρα, πολύ πιο κατάλληλος σε αυτό είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι και είμαι σίγουρος ότι θα σας εξηγήσει».
Για το αν τον προβλημάτισε κάτι: «Δεν θα χρησιμοποιήσω το τεχνοκρατικό μου προφίλ. Δεν κοιτάω το πρόβλημα, μόνο τις λύσεις. Αυτό προσπαθούσα να μεταδώσω και στα παιδιά. Αυτό δεν είναι λίγο, είναι κάτι σπουδαίο. Η δουλειά ενός προπονητή είναι να βρίσκει λύση στα προβλήματα, όχι προβλήματα στις λύσεις».