Μπαρτσελόνα: Πάει να κάνει δικό της τον Γκόρντον
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mundo Deportivo, η Μπαρτσελόνα κινείται αστραπιαία για να «κλείσει» τον Άντονι Γκόρντον από τη Νιουκάστλ!
Σε μια κίνηση-ματ ενόψει του καλοκαιρινού μεταγραφικού παραθύρου φαίνεται πως προχωράει η Μπαρτσελόνα, όσον αφορά την επιθετική της ενίσχυση. Παρά τα πάμπολλα σενάρια που συνδέουν τους «μπλαουγκράνα» με τον Χούλιαν Άλβαρες, ο οποίος αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης της Ατλέτικο Μαδρίτης, η ομάδα του Χάνσι Φλικ φέρεται να κινείται για ένα από τα πιο hot ονόματα της Αγγλίας. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Mundo Deportivo, οι πρωταθλητές Ισπανίας τρέχουν για να κλείσουν τον Άντονι Γκόρντον της Νιουκάστλ, έναν winger που βρίσκεται στα ραντάρ κορυφαίων συλλόγων, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Ντέκο βρέθηκε στο Νησί και είχε συνομιλία με τους ανθρώπους από το περιβάλλον του 25χρονου εξτρέμ, που δείχνει έτοιμος να πει το «ναι» και να γίνει κάτοικος Βαρκελώνης, εφόσον φυσικά οι δυο ομάδες έρθουν σε συμφωνία. Τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Γκόρντον μέτρησε 17 γκολ και 5 ασίστ σε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τις «Καρακάξες».
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Έβερτον, όπου έκανε το ντεμπούτο του το 2017 και έδειξε σταθερή εξέλιξη, σκοράροντας τα πρώτα του γκολ το 2022. Το 2021 αγωνίστηκε δανεικός στην Πρέστον, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 μεταγράφηκε στην Νιούκαστλ με κόστος 40 εκατομμύρια λίρες. Στη Νιούκαστλ καθιερώθηκε ως βασικός, σημείωσε σημαντικά γκολ και αναδείχθηκε Παίκτης της Χρονιάς τη σεζόν 2023–24. Ο Γκόρντον έχει συμμετάσχει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της Αγγλίας, ενώ το 2023 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-21 ως Παίκτης του Τουρνουά. Το 2024 έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα και πέτυχε το πρώτο του γκολ σε νίκη επί της Ιρλανδίας.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα highlights του Άγγλου winger για τη φετινή σεζόν: