Μήτρου-Λονγκ: «Ήρθαμε στον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε τίτλους»

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ... αποκαλύπτεται στα Social Media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Μήτρου-Λονγκ: «Ήρθαμε στον ΠΑΟΚ γιατί πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε τίτλους»

Μια γεμάτη συνέντευξη παραχώρησε στα Social Media της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο γκαρντ του «Δικεφάλου» αποκαλύπτεται, σε μια... ανάκριση εφ όλης της ύλης!

Ο 33χρονος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προοπτική κατάκτησης τίτλων, στον κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι και τους συμπαίκτες του, αλλά και σε πολλές άλλες ιστορίες της ζωής του που ο κόσμος μπορεί να μη γνωρίζει για αυτόν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ:

Για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: «Από όταν ήμουν μικρός συνήθιζα να βλέπω τους θείους και τους μεγάλους μου αδερφούς να παίζουν. Είχαμε πάντα μια μπασκέτα στο σπίτι και παίζαμε στο υπόγειο, ήταν αυτά τα κλασικά ανταγωνιστικά παιχνίδια που γινόταν σχεδόν κάθε βράδυ στο σπίτι μας. Έτσι αγάπησα το μπάσκετ από πολύ μικρή ηλικία».

Για το τι του αρέσει περισσότερο στο μπάσκετ: «Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να αφήνω τα συναισθήματά μου να εκφράζονται. Στο τέλος της μέρας, πιστεύω ότι ο στόχος του κάθε ανθρώπου στη ζωή είναι να βλέπει τη δουλειά του να αποδίδει και νιώθω ότι όταν πάνε καλά τα πράγματα στο μπάσκετ, ή ακόμα και όταν δεν πάνε, πάντα έχει κάτι να σου διδάξει και συνεχίζεις να σηκώνεσαι κάθε μέρα και να δίνεις τα πάντα σε αυτό που αγαπάς. Οπότε το μπάσκετ είναι αυτό που είμαι, ήταν πάντα κομμάτι του εαυτού μου και αγαπώ τα πάντα σε αυτό».

Για το αν έχει ασχοληθεί με κάποιο άθλημα εκτός του μπάσκετ: «Μεγαλώνοντας, πριν αφοσιωθώ στο μπάσκετ ασχολούμουν με την πυγμαχία. Ο πατέρας μου ήταν διεθνής αθλητής του kick boxing και ήταν κάτι που υπήρχε έντονα στην οικογένειά μας. Το παίρναμε πολύ σοβαρά. Κάποια στιγμή, έφτασα σε ένα σταυροδρόμι και τελικά επέλεξα το μπάσκετ. Παρόλα αυτά στο σχολείο ασχολήθηκα με διάφορα αθλήματα, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, τα πάντα ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένος ως αθλητής αλλά τελικά ήμουν αφοσιωμένος στο μπάσκετ».

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα: «Είναι πραγματικά αναζωογονητικό, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για νέο πρότζεκτ. Ξέρω ότι ο σύλλογος, από πάνω μέχρι κάτω, έχει κάνει πολλά για να φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και είναι πραγματικά σπάνιο να βλέπεις ένα γκρουπ σαν αυτό να δένει τόσο καλά, τόσο σε επίπεδο προσωπικοτήτων όσο και σε επίπεδο δουλειάς. Μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά, πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ ταλέντο και κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μια ομάδα παικτών που παραμένουν προσγειωμένοι, όλοι έχουν ως βασικό κίνητρο να γίνουν καλύτεροι. Τα παιδιά που επέστρεψαν από την περσινή χρονιά χωρίς να έχουν πετύχει απόλυτα τον στόχο τους, φαίνεται ότι έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να φέρουν τίτλους εδώ και πιστεύω ότι οι νέοι παίκτες, μαζί και εγώ, ήρθαμε και πιστέψαμε πραγματικά σε αυτή την ιδέα: να φέρουμε τίτλους σε αυτόν τον κόσμο και τον σύλλογο».

Για τη συνεργασία με τον κόουτς Τρινκιέρι: «Μέχρι στιγμής εξαιρετικά, είναι ένας άνθρωπος με συγκεκριμένα στάνταρ. Από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι απόλυτα συνεπής σε αυτό που είναι, στις πεποιθήσεις του και τη φιλοσοφία του. Οπότε πιστεύω ότι όταν είσαι υπό την καθοδήγηση ενός ηγέτη που είναι συνεπής και ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα για αυτά που ζητάει από τους άλλους, είναι εύκολο να τον σέβεσαι και να δουλεύεις για αυτόν. Έχει υψηλά στάνταρ και προσπαθούμε να φτάσουμε σε αυτά γιατί θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές».

Για το τι θα επέλεγε αν δεν ήταν μπασκετμπολίστας: «Αγαπώ πραγματικά το φαγητό και τη μουσική, αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι απλός άνθρωπος, άνθρωπος της οικογένειας και απλώς αγαπώ το μπάσκετ. Δεν ξέρω αν θα ασχολούμουν με το σκάουτινγκ, άμα ημουν προπονητής, αλλά θα έβλεπα το παιχνίδι, θα ζούσα το παιχνίδι, αυτό είναι κάτι που μου δίνει χαρά. Οπότε αυτή είναι η επαγγελματική πορεία που έχω επιλέξει και το αγαπώ».

Για το κρυφό του ταλέντο: «Θα έλεγα ότι έχω καλό γούστο στη μουσική, έχω αρκετά ποικίλο μουσικό γούστο. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να δημιουργήσω ο ίδιος».

Η πιο διάσημή του επαφή: «Για εμένα είναι η γυναίκα μου, είναι υπεράνθρωπος. Ο τρόπος με τον οποίο κρατά ισορροπίες στη ζωή μας και να μεγαλώνει τον γιο μας όπως το κάνει, είναι κάτι ξεχωριστό. Από την άλλη, αν θέλετε την απάντηση που πιθανότατα περιμένουν περισσότερο οι φίλαθλοι, είχα την τύχη να παίξω με πολλούς πραγματικά κορυφαίους αθλητές. Υπάρχουν πολλοί που μπορώ να πω, αλλά θα αναφέρω κάποιον με τον οποίο μιλούσα σήμερα το πρωί: τον Ρούντι Γκομπέρ. Πιστεύω ότι είναι παίκτης επιπέδου Hall of Fame. Ένας απίστευτα καθοριστικός παίκτης και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών, παρόλο που τα Media μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη. Αν παρακολουθήσεις πραγματικά το παιχνίδι θα το καταλάβεις».

Για το ποιος μιλάει περισσότερο στην ομάδα: «Θα έλεγα ότι υπάρχει μια καλή ισορροπία. Ο Τρέβορ (Χάτζινς), ο Ταϊρί, αλλά το χρειαζόμαστε αυτό. Ειδικά ο Ταϊρί έχει έντονη προσωπικότητα, είναι εκφραστικός και φέρνει χαρά και ενέργεια στην ομάδα. Είναι και ο κόουτς. Ο κόουτς έχει πολλές καλές ιδέες και φιλοσοφίες που του αρέσει να μοιράζεται».

Για το ποιος μιλάει λιγότερο στην ομάδα: «Είναι δύσκολο γιατί είμαστε εδώ μια εβδομάδα οπότε όλοι τώρα αρχίζουν να ανοίγονται. Αν έπρεπε να πω ένα άτομο, ίσως τον Φίλλιο, γιατί ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του είναι λίγο πιο χαλαρά. Αλλά όταν μιλήσει έχει πράγματα να πει. Είπε μερικά πράγματα εχθές για πρώτη φορά, που με έκαναν να γελάσω πολύ, είναι φοβερός χαρακτήρας. Νομίζω ότι γενικά όλοι είναι αρκετά χαλαροί αλλά ταυτόχρονα όλοι μιλάνε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ