«Με ενοχλεί αυτή η φιλελεύθερη προσέγγιση»: On air ένταση Τζίμα και Πρετεντέρη για τον Μαζωνάκη

Μια έντονη διαφωνία είχαν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA η Ράνια Τζίμα και ο Γιάννης Πρετεντέρης
«Με ενοχλεί αυτή η φιλελεύθερη προσέγγιση»: On air ένταση Τζίμα και Πρετεντέρη για τον Μαζωνάκη

Μια έντονη διαφωνία είχαν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA η Ράνια Τζίμα και ο Γιάννης Πρετεντέρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υπόθεση του ιατρείου στην Καρνεάδου, στο Κολωνάκι, όπου ο Γιώργος Μαζωνάκης υπέστη την καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό του.

Αφορμή στάθηκε το ζήτημα της ευθύνης των ανθρώπων που επέλεγαν να επισκεφθούν το συγκεκριμένο ιατρείο, αλλά και το κατά πόσο γνώριζαν τη φύση των πρακτικών που φέρεται να εφαρμόζονταν εκεί.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφέρθηκε σε θεραπείες που, όπως επισήμανε, βρίσκονται εκτός της συμβατικής ιατρικής, θέτοντας το ερώτημα εάν οι πελάτες του ιατρείου γνώριζαν σε τι ακριβώς υποβάλλονταν.

«Ήξεραν τι είναι οι υδροθεραπείες, η σαμανική ιατρική και άλλες τέτοιες πρακτικές; Ήξεραν τι είναι η κβαντική ιατρική; Τι είναι αυτή η ιατρική, παιδιά, ξέρετε;», ανέφερε.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση της Ράνιας Τζίμα, η οποία διαφώνησε με τη μετατόπιση του βάρους προς τους ανθρώπους που είχαν απευθυνθεί στο ιατρείο.

«Δε θέλω να ρίξω το βάρος στους ανθρώπους που πιθανώς έχουν πάθει κιόλας», είπε αρχικά, για να προσθέσει: «Με ενοχλεί αυτή η φιλελεύθερη προσέγγιση περί ατομικής ευθύνης».

Η παρουσιάστρια του δελτίου αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα μερίδιο προσωπικής ευθύνης στις επιλογές του καθενός, εκτίμησε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι περιορισμένο.

«Τέλος πάντων υπάρχει μια ατομική ευθύνη, αλλά είναι μικρή. Μάλλον το ιατρείο πήγαινε από στόμα σε στόμα καταφανώς», σημείωσε.

Σύμφωνα με τη δική της προσέγγιση, οι άνθρωποι που κατέφευγαν στον συγκεκριμένο χώρο δεν ήταν απαραίτητα σε θέση να αξιολογήσουν τις μεθόδους που τους προτείνονταν ή τους πιθανούς κινδύνους τους.

«Αυτοί ήταν ξεσαλωμένοι και δεν γινόταν τίποτα», σχολίασε, αναφερόμενη στο ιατρείο, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Δε θέλω να κρίνω τους ανθρώπους».

Πηγή: dailymedia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ