Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μεταγραφικό «ποδαρικό» με Έντερσον
Γεγονός είναι η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τα βρήκε σε όλα με τον Έντερσον της Αταλάντα και τον κάνει δικό της! Οριστική συμφωνία με τον παίκτη, θα γίνει επίσημη στις αρχές Ιουλίου, με συμβόλαιο 4+1 ετών και deal που ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των bonus! Είναι επιλογή Κάρικ ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε σε συμφωνία με την Αταλάντα για την απόκτηση του Έντερσον, σύμφωνα με τον David Ornstein. Η συμφωνία προβλέπει 40,5 εκατ. ευρώ ως εγγυημένο ποσό και ακόμη 4,5 εκατ. ευρώ σε μορφή μπόνους, με τον 26χρονο μέσο να έχει ήδη συμφωνήσει σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι οι ιατρικές εξετάσεις και η ολοκλήρωση των τελευταίων διαδικαστικών θεμάτων, με όλες τις πλευρές να στοχεύουν στην οριστικοποίηση της μεταγραφής στις αρχές Ιουλίου. Ο Βραζιλιάνος χαφ αφήνει την Αταλάντα έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Μπέργκαμο. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τη Σαλερνιτάνα και σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας, αποτελώντας βασικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής. Τη φετινή σεζόν κατέγραψε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ προέρχεται από δύο διαδοχικές γεμάτες χρονιές τόσο στη Serie A όσο και στο Champions League, διοργάνωση στην οποία απέκτησε σημαντικές παραστάσεις με τη φανέλα της Αταλάντα. Παράλληλα, οι εμφανίσεις του στην Ιταλία τού άνοιξαν την πόρτα και της εθνικής Βραζιλίας. Μέχρι σήμερα μετρά τρεις συμμετοχές με την «Σελεσάο», έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα σε διεθνές επίπεδο τα τελευταία χρόνια, δίχως να πηγαίνει όμως στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Γεννημένος στο Κάμπο Γκράντε, Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, ο Έντερσον έπαιξε στην ακαδημία νέων και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Desportivo Brasil, μια ομάδα από το Σάο Πάολο. Δόθηκε δανεικός στην κινεζική ομάδα Shandong Luneng το 2017. Ο Έντερσον ξεκίνησε την καριέρα του στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, παίζοντας για τις Ντεπορτίβο Μπραζίλ Κρουζέιρο, Κορίνθιανς και Φορταλέζα. Εντάχθηκε στην ιταλική Σαλερνιτάνα τον Ιανουάριο του 2022. Αργότερα την ίδια χρονιά, υπέγραψε για την Αταλάντα. Έχει κάνει περισσότερες από 150 εμφανίσεις για την Αταλάντα και κέρδισε το UEFA Europa League τη σεζόν 2023–24. Ο Έντερσον έπαιξε με την εθνική ομάδα νέων της Βραζιλίας κάτω των 20 ετών, πριν κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα των ανδρών τον Ιούνιο του 2024. Στις 6 Ιουλίου 2022, ο Έντερσον εντάχθηκε στην επίσης ομάδα της Serie A, Αταλάντα.Στις 15 Ιανουαρίου 2023, πέτυχε το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο σε μια νίκη με 8–2 επί της πρώην ομάδας του, Σαλερνιτάνα. Στη δεύτερη σεζόν του, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του UEFA Europa League με τον σύλλογο. Στις 29 Ιανουαρίου 2025, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο UEFA Champions League σε μια ισοπαλία 2–2 εκτός έδρας εναντίον της Μπαρτσελόνα.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα του 26χρονου μέσου στην Αταλάντα για τη σεζόν 2025/26: