Λίσι: «Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ και πρέπει να το κάνουμε πολύ γρήγορα»
Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε στη NOVAο Αλέσιο Λίσι ενόψει του αποψινού (30/8, 20:15) αγώνα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. «Πρέπει να εργαστούμε πολύ και σίγουρα να βελτιωθούμε, ειδικά περισσότερο κατά τη διάρκεια του αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τον αποκλεισμό από την Μπραν, ο Ιταλός τεχνικός σημείωσε: «Αν δεν υπήρχε το μεγάλο, τεράστιο λάθος του διαιτητή, δεν θα ήμασταν εκτός Ευρώπης. Επειδή, είναι αλήθεια ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, αλλά αν παρακολουθήσει κανείς όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, αξίζαμε να περάσουμε».
Στην συνέχεια τόνισε:
Για το πώς αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό και πώς επιχειρεί να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών:
«Είμαστε σε μια διαδικασία στην οποία προσπαθούμε να αναπτύξουμε την ομάδα. Δεν πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και έχουμε πολλά προβλήματα. Πρέπει να δουλέψουμε, χρειάζεται χρόνος. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος στο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να εξελιχθούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μεγαλώσουμε σαν ομάδα.
Θα πρέπει να βελτιωθούμε πάρα πολύ. Είμαστε μια νέα ομάδα, που κάνει μια ανανέωση και μια αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού της. Αυτό προϋποθέτει χρόνο. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο. Είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί και πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και πρέπει να την ακολουθήσουμε κατά γράμμα».
Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι πλέον η ομάδα θα δίνει λιγότερα παιχνίδια:
«Όχι. Δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να μας επηρεάσει, αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας. Δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτή την πραγματικότητα που ζούμε. Σίγουρα θα έχουμε λιγότερες ημέρες αγώνων και λιγότερες ημέρες για να προετοιμάσουμε την ομάδα. Στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να είμαστε εντελώς συγκεντρωμένοι, έτοιμοι μαζί με τους ποδοσφαιριστές και να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση. Και αυτοί που αξίζουν να αγωνιστούν, θα αγωνίζονται».
Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:
«Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ, πολύ καλό παιχνίδι. Αν παρακολουθήσουμε τα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ τα τελευταία έξι χρόνια απέναντι στον Ατρόμητο, θα δούμε ότι έχει κερδίσει μόλις τρεις φορές. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, οπότε πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».
Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο:
«Μπορώ απλά να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υποστήριξη. Το αισθανόμαστε, οι παίκτες το αισθάνονται. Είμαστε τόσο, τόσο ευτυχισμένοι που τους έχουμε μαζί μας και ελπίζω να τους δώσουμε πολλές καλές νύχτες και πολλές καλές στιγμές».