Μια απρόσμενη και αστεία συνάντηση είχαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που ταξίδεψαν στη Γαλλία στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου πριν την αναμέτρηση Λιλ – ΠΑΟΚ (23/10, 22:00) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
Ανάμεσα στους ανθρώπους της Λιλ που βρέθηκαν στον χώρο, εμφανίστηκε ένας γνώριμος του ελληνικού ποδοσφαίρου: ο Αλέν Ραγκουέλ. Ο παλαίμαχος Γάλλος αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Ηρακλή, εργάζεται πλέον στις ακαδημίες των «λιλουά» ως προπονητής της Κ-17.
Ο Ραγκουέλ πλησίασε την ελληνική αποστολή των δημοσιογράφων και τους χαιρέτησε στα… άψογα ελληνικά:
«Καλησπέρα σας, τι κάνετε, πώς είστε;»
Αρχικά, κανείς δεν τον αναγνώρισε. «Πώς και μιλάς ελληνικά; Από πού είσαι;» τον ρώτησαν, για να λάβουν την αποστομωτική απάντηση:
«Είμαι ο Ραγκουέλ, που έπαιζα παλιά στον Παναθηναϊκό!»
Η έκπληξη ήταν μεγάλη, με τα γέλια να δίνουν και να παίρνουν. Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πώς βρέθηκε ξανά στη Λιλ, με τον ίδιο να εξηγεί πως εργάζεται εδώ και χρόνια στον σύλλογο, έχοντας αναλάβει την εκπαίδευση των νεαρών παικτών.
Φυσικά, δεν γλίτωσε την ερώτηση για το επικείμενο Λιλ – ΠΑΟΚ.
Όταν του ζητήθηκε η πρόβλεψή του για την αναμέτρηση, απάντησε με ένα χαμόγελο:
«Πολύ δύσκολα τα πράγματα.»
Η απορία των Ελλήνων δεν άργησε: «Δύσκολα για ποιον;»
Η απάντηση ήρθε αφοπλιστικά:
«Μα… για τον ΠΑΟΚ!»
Ο Ραγκουέλ, που στο παρελθόν είχε γράψει τη δική του ιστορία στα ελληνικά γήπεδα, δεν ξεχνά τις μέρες που φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τη θρυλική Μπαρτσελόνα των Ροναλντίνιο, Λουίς Ενρίκε και Σαβιόλα, σε εκείνη τη μνημειώδη αναμέτρηση που είχε λήξει 3-0 υπέρ των Καταλανών στη Νέα Σμύρνη.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Μαζί και στο spotify