Κρήτη: Μέλος της Χαμάς ο 37χρονος που συνελήφθη για τρομοκρατία

Ο 37χρονος, που συνελήφθη για τρομοκρατία, οδηγήθηκε στην Αθήνα για τα περαιτέρω.
Κρήτη: Μέλος της Χαμάς ο 37χρονος που συνελήφθη για τρομοκρατία

Μέλος της Χαμάς φαίνεται πως είναι ο Παλαιστίνιος που συνελήφθη από τις Αρχές στην Κρήτη για τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο 37χρονος συλληφθείς, που ζούσε κι εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη εδώ και δύο χρόνια, είχε λάβει σχετική στρατιωτική εκπαίδευση, την οποία εκτιμάται ότι θα αξιοποιούσε πολύ σύντομα σε επίθεση σε κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς τουρίστες.  Μάλιστα, οι Αρχές κάνουν λόγο για άτομο που διατηρούσε χαμηλό προφίλ και δεν προκαλούσε την παραμικρή υποψία στο περιβάλλον όπου κινούνταν.

Το χρονικό της σύλληψης

H σύλληψη του 37χρονου Παλαιστίνιου ήρθε μετά από πληροφορίες που ήρθαν από την Κύπρο, βάσει των οποίων ο συλληφθείς σχετίζονταν με  υπόπτους για τρομοκρατία, λειτουργώντας, μάλιστα, ως σύνδεσμος. Αμέσως, οι Αρχές τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση, συλλαμβάνοντάς τον στον Άγιο Νικόλαο και οδηγώντας τον στην Αθήνα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος φέρεται να έχει παραδεχθεί τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι είχε πραγματοποιήσει διάφορες κινήσεις για να δημιουργήσει τις συνθήκες για χτύπημα, δηλώνοντας ότι κατάρτιζε λίστα για προμήθεια υλικών και, συγκεκριμένα, εκρηκτικών για να προχωρήσει σε πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Μεταξύ άλλων στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ζυγαριά και λοιπά σύνεργα
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • κάρτες SIM και τηλεφωνικές συσκευές
  • ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ