Υπεύθυνη για την «ανθρωποφαγία» προς την Μαρία Καρυστιανού χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας με νόημα ότι «χρησιμοποιεί» τον Πάνο Ρούτσι για να την πλήξει προσωπικά.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Υγείας απέδωσε την αλλαγή στάσης της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο γεγονός ότι η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» «την κυρία Γρατσία για δικηγόρο κι όχι της ίδια», αναφέροντας ότι «αν ακούς στο διαδίκτυο ότι κάνει κόμμα η Καρυστιανού, ανησυχείς πολιτικά ως Κωνσταντοπούλου. Άρα αν έκανε κόμμα θα έβαζε την Πλεύση Ελευθερίας σε υπαρξιακή κρίση. Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι για να θαμπώσει την Καρυστιανού, ήθελε να έχει plan B αν γίνει κόμμα Καρυστιανού. Ο κ. Ρούτσι όπως και ο κ. Παπαγγελής ήταν οι δύο που επιτέθηκαν στην Καρυστιανού, έχουν και οι δύο δικηγόρο την κυρία Κωνσταντοπούλου».
Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε αν και η Μαρία Καρυστιανού τον έχει κατηγορήσει, δεν του αρέσει να της επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο, προσθέτοντας ότι «πρέπει να μειώσουμε την τοξικότητα και τις αλληλοκατηγορίες και να μείνουμε στην ουσία που είναι ότι η δίκη για τα Τέμπη θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου παρόλο που η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε το παν για να μην ξεκινήσει. [...] Δδεν ενδιαφερόταν για την τοξικολογική αλλά μόνο για την καθυστέρηση της δίκης. Δεν μιλάω για τον πατέρα μιλάω για τη δικηγόρο. Είναι θύμα μιας κακιάς συνηγόρου που έχει πολιτικές φιλοδοξίες».
Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του και κατά του Αλέξη Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι δεν πρόκειται να αγοράσει το βιβλίο του, γιατί «τον έχουμε πληρώσει 100 δισ.». Ωστόσο, εξήγησε, μάλιστα, πώς «όταν έγινε γνωστό ότι θα βγει το βιβλίο ήταν ενδιαφέρον. Αλλά το βιβλίο δεν είναι αυτοβιογραφία αλλά πολιτικό φυλλάδιο» εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα μπορούσε να φτάσει και αξιωματική αντιπολίτευση».