Ιταλία: Μπλόκο σε 16 οπαδούς για φασιστικούς χαιρετισμούς-Ποινές αποκλεισμού έως πέντε χρόνια

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα με την Αταλάντα
Ιταλία: Μπλόκο σε 16 οπαδούς για φασιστικούς χαιρετισμούς-Ποινές αποκλεισμού έως πέντε χρόνια

Σε μια αποφασιστική και αυστηρή κίνηση, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου σε 16 οπαδούς της Ρόμα από όλα τα γήπεδα της χώρας, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε φασιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα με την Αταλάντα. Το επεισόδιο συνέβη στις 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Serie A, και έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη.

Οι οπαδοί της ρωμαϊκής ομάδας φέρονται να έκαναν φασιστικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα, μια πράξη που καταδικάζεται αυστηρά από τις αρχές και τα φιλελεύθερα κοινωνικά στρώματα. Η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει την τάξη και να καταπολεμήσει την εξάπλωση ρατσιστικών και φασιστικών ιδεολογιών, επέβαλε ποινές που κυμαίνονται από ένα έως πέντε έτη αποκλεισμού.

Οι συνέπειες δεν περιορίζονται μόνο στην εσωτερική διοργάνωση. Οι συγκεκριμένοι οπαδοί θα αποκλειστούν και από όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των «τζιαλορόσι», που φέτος συμμετέχουν στο Champions League και αποτελούν αντίπαλο της ΑΕΚ. Επιπλέον, τέσσερις από αυτούς θα πρέπει να παρουσιαστούν σε αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια των αγώνων της Ρόμα, ως μέρος των ειδικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας.

Αλλάζει άθλημα ο Τότι: Ανέλαβε επίσημο ρόλο στην μπασκετική Μάξιμα Ρόμα!

Μια είδηση-έκπληξη έρχεται από την Ιταλία, καθώς ο εμβληματικός αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο μπάσκετ!

Ο θρύλος των «τζιαλορόσι» ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Μάξιμα Ρόμα, όπου αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο. Αν και έχουμε συνηθίσει τον Capitano στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, η πραγματικότητα είναι ότι πλέον μετακομίζει στα παρκέ, στηρίζοντας έμπρακτα την μπασκετική ομάδα της Ρόμα.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Φωτογραφία: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ