VIDEO

Ηρακλής: Ποιος είναι ο Σλοβάκος Άνταμ Ζούλεβιτς

Οι κυανόλευκοι έκριναν ότι χρειάζεται ακόμη μία λύση για την επίθεση
Ηρακλής: Ποιος είναι ο Σλοβάκος Άνταμ Ζούλεβιτς

Ο 19χρονος θηριώδης Σλοβάκος επιθετικός, Άνταμ Ζούλεβιτς, που ανήκει στην Τζένοα (σ.σ. κυρίως στη δεύτερη ομάδα των «γκριφόνι»), θα παίξει δανεικός στον Ηρακλή.

Οι κυανόλευκοι έκριναν ότι χρειάζεται ακόμη μία λύση για την επίθεση, με δεδομένο ότι ο Κόλιτς δεν έχει πείσει απόλυτα ακόμη, με συνέπεια να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες και να υπογράψουν με τον 19χρονο φορ.

Σωματική διάπλαση

Το κύριο χαρακτηριστικό, που καθιστά τον Ζούλεβιτς ξεχωριστό, είναι η σωματική του διάπλαση. Βλέπει τον κόσμο από τα 1,98 μέτρα.

Παρά το ύψος του, διαθέτει την ευελιξία να αγωνιστεί τόσο ως καθαρό σέντερ φορ, όσο και στα άκρα της επίθεσης ως εξτρέμ.

Ο δεύτερος νεότερος σκόρερ

Ο Ζούλεβιτς αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της σλοβακικής, ΜΦΚ Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε (Zemplín Michalovce). Ξεχώρισε γρήγορα για το... σπάνιο πακέτο ύψους και τεχνικής, με αποτέλεσμα να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα σε πολύ μικρή ηλικία.

Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών. Σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Πρωτάθλημα εναντίον της Τρέντσιν υπό τις οδηγίες του Μάτους Τσακ.

Κατάφερε μάλιστα να γράψει ιστορία, καθώς έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου της Σλοβακίας.

Έτσι, το ταλέντο του δεν πέρασε απαραίτητο από τα ραντάρ των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. 

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ο Ζούλεβιτς είχε μάλιστα πριν λίγες μέρες γενέθλια (είναι γεννημένος στις 14 Σεπτεμβρίου), ενώ το καλό του πόδι είναι το δεξί.

Η επένδυση

Τον Αύγουστο του 2025, η ιταλική Τζένοα κινήθηκε αστραπιαία και τον έκανε δικό της. Στην Ιταλία εντάχθηκε στην ομάδα Κ20 (Primavera 1), παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Η ιταλική Τζένοα, η οποία φημίζεται για το εξαιρετικό δίκτυο scouting που διαθέτει, δεν τον απέκτησε ως ελεύθερο ή ως δανεικό.

zu2.jpg?v=0

Τον Αύγουστο του 2025, δαπάνησε το ποσό των 450.000 ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματά του από τη Μιχαλόβτσε, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για έναν ποδοσφαιριστή, που δεν είχε κλείσει καν τα 18 του χρόνια και προοριζόταν αρχικά για την ομάδα Νέων (Primavera).

«Φεύγω από τη Μιχάλοβτσε με καλό προαίσθημα, θα θυμάμαι μόνο με καλά λόγια τον σύλλογο, γιατί με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου. Θα μου λείψουν επίσης οι συμπαίκτες μου, με τους οποίους πέρασα μόνο έναν χρόνο, αλλά έμαθα πολλά πράγματα από αυτούς», είπε όταν έγινε η μεταγραφή για την Τζένοα και πρόσθεσε:

«Θα είναι δύσκολο στην Ιταλία, σίγουρα θα υπάρξουν καλές και κακές στιγμές, αλλά θα προσπαθήσω να πετύχω εκεί. Κάτι νέο και διαφορετικό με περιμένει. Νομίζω ότι το στυλ ποδοσφαίρου εκεί θα μου ταιριάζει».

Ντεμπούτο με Νάπολι

Η μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2026. Στην πρεμιέρα του φετινού ιταλικού πρωταθλήματος, ο προπονητής της Τζένοα του έδωσε το βάπτισμα του πυρός, πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο του στη Serie A απέναντι στην πανίσχυρη Νάπολι

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έχανε με 2-0, ο προπονητής έριξε στο παιχνίδι τον Ζούλεβιτς στο 87ο λεπτό. Στα ελάχιστα λεπτά που αγωνίστηκε, ο νεαρός Σλοβάκος πρόλαβε να καταγράψει 1 εύστοχη πάσα, να δώσει 1 μονομαχία (φάουλ) και να νιώσει την ατμόσφαιρα του κορυφαίου επιπέδου, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 97. Με τους μικρούς της Τζένοα ο Σλοβάκος έχει συνολικά 36 συμμετοχές, 4 γκολ και 4 ασίστ.

Είναι διεθνής

Ο νεαρός επιθετικός αποτελεί σταθερό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων της πατρίδας του, επιβεβαιώνοντας πως θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα project του σλοβακικού ποδοσφαίρου. Έχει αγωνιστεί τόσο στην U18, όσο και στην U19 με 10 συμμετοχές συνολικά και ένα γκολ.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ζούλεβιτς έχει ήδη αρχίσει να «γράφει» αριθμούς σε επίπεδο ανδρών και ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων υποδομών...

Χρηματιστηριακή αξία

Η ραγδαία εξέλιξή του αποτυπώνεται και στους αριθμούς των εξειδικευμένων ιστοσελίδων. Σύμφωνα με το Transfermarkt, η χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύθηκε γρήγορα στα 300.000 ευρώ, ενώ σε άλλες πλατφόρμες (όπως το FotMob) η αξία του αγγίζει ακόμα μεγαλύτερα ποσά βάσει των αλγορίθμων τους, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ηρακλής φέρνει έναν παίκτη με τεράστια προοπτική μεταπώλησης.

Ένας μοντέρνος «πύργος»

Αν και το ύψος του (1,98 μ.) παραπέμπει σε βαρύ επιθετικό περιοχής, οι προπονητές του στη Σλοβακία και την Ιταλία τον χρησιμοποιούσαν συχνά και ως εξτρέμ (winger).

Η ικανότητά του να συγκλίνει από τα πλάγια, εκμεταλλευόμενος τον διασκελισμό του, τον κάνει απρόβλεπτο και εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπιση από τους αντίπαλους αμυντικούς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ