Ηρακλής: Ο ελληνικός «κορμός», η υπέρβαση για τους ξένους και ο «Σάρας»
Σε περίοδο προεργασίας βρίσκεται ο καλαθοσφαιρικός Ηρακλής ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και των μεγαλύτερων απαιτήσεων που δεδομένα υπάρχουν.
Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κάνουν ένα... βήμα παραπάνω από τη φετινή 9η θέση στο Πρωτάθλημα της Basket League, ενώ έχουν και ευρωπαϊκές βλέψεις με τη συμμετοχή τους-όπως όλα δείχνουν- στο FIBA Europe Cup.
Ζόραν Λούκιτς και Γιώργος Πανταζόπουλος έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό του Ηρακλή της σεζόν 2026-2027 και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες προσθήκες στο ρόστερ.
Προσθήκες που κάλυψαν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση των Νίκου Τσιακμά και Βασίλη Χρηστίδη, αμφότερων για τον Κολοσσό Ρόδου.
Τάσος Κουκ και Γιώργος Αρνόκουρος θα ενισχύσουν τους «κυανόλευκους» στην περιφέρεια και τη ρακέτα, με τους δύο παίκτες να ενισχύουν και το ελληνικό στοιχείο που είναι απαραίτητο σε κάθε ομάδα.
Στους δύο προαναφερθέντες είναι πολύ πιθανό να προστεθεί και άλλος Έλληνας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι «κυανόλευκοι» βλέπουν ζεστά την περίπτωση του Σαράντη Μαστρογιαννόπουλου, ενός παίκτη που φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα του Ηρακλή και συνέβαλε και αυτός καθοριστικά στην άνοδο προ διετίας.
Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στον Βίκο Ιωαννίνων, όντας εκ των πρώτων σκόρερ της ηπειρωτικής ομάδας που πανηγύρισε την άνοδο στη Basket League.
Πολλά χρήματα για τους Αμερικανούς
Τη διαφορά σε μία ομάδα στο σύγχρονο μπάσκετ την κάνουν εδώ και πολλά χρόνια οι επιλογές των ξένων και δη των Αμερικανών.
Ο Ηρακλής πέρυσι με συγκεκριμένη στόχευση, επιμονή και καλές οικονομικά προτάσεις έφερε στη Θεσσαλονίκη τον σκόρερ ολκής Τζάστιν Ράιτ Φόρμαν αλλά και τον Ντι Τζέι Φάντερμπεργκ.
Πρόθεση των διοικούντων είναι να... ρίξουν πολλά χρήματα και συγκεκριμένα το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ της νέας χρονιάς για την απόκτηση καλών ξένων παικτών που θα κάνουν τη διαφορά.
«Πρέπει να φέρουμε δύο, τουλάχιστον, καλύτερους παίκτες από τον Φόρμαν για να δημιουργηθεί μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα» είναι τα όσα λένε στο Ιβανώφειο και όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει πράξη.
Ενιαίο εισιτήριο διαρκείας
Την περσινή χρονιά και με τη... δίψα του κόσμου από την επιστροφή στη Basket League, τις εργασίες ανακαίνισης στο Ιβανώφειο αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, τα εισιτήρια διαρκείας που τέθηκαν σε διάθεση (περίπου 1500) εξαντλήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και φέτος, με την ενημέρωση που υπάρχει να αναφέρει ότι αυτά (σσ εισιτήρια διαρκείας) θα είναι διαθέσιμα στους φίλους της ομάδας εντός των επόμενων ημερών.
Στην τιμή τους θα περιλαμβάνονται τόσο οι αγώνες του Πρωταθλήματος όσο και αυτοί στο FIBA Europe Cup.