Ηρακλής: Εξετάζει τον παναμέζο εξτρέμ Μπαρσένας
Το όνομα του Γιοέλ Μπαρσένας για την μεσοεπιθετική ενίσχυση του Ηρακλή βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες.
Ο 32χρονος ποδοσφαιριστές αγωνίζεται ως εξτρέμ κυρίως, όμως μπορεί να λειτουργήσει και ως επιτελικός μέσος, είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Παναμά, ενώ έχει αγωνιστεί και σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα.
Ο Μπαρσένας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, την πρώτη παρουσία του Παναμά σε τελική φάση Μουντιάλ, ενώ οκτώ χρόνια αργότερα βρέθηκε και στην αποστολή της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε βασικός και στα τρία παιχνίδια του Παναμά στη φάση των ομίλων, απέναντι σε Γκάνα (ήταν αρχηγός της ομάδας του) Κροατία και Αγγλία.
Στην αναμέτρηση με την Γκάνα αγωνίστηκε ως αρχηγός, δείγμα της εμπειρίας και της θέσης που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην εθνική ομάδα.
Πέρασμα από την Ευρώπη
Ο Μπαρσένας αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό με τη φανέλα της Μαζατλάν.
Την περσινή σεζόν πραγματοποίησε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων τις 25 ως βασικός, σημειώνοντας 3 γκολ και μία ασίστ σε περίπου 2.250 αγωνιστικά λεπτά.
Στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε Οβιέδο, Λεγανές και Χιρόνα, με την καλύτερή του χρονιά να είναι με την Οβιέδο, με την οποία αγωνίστηκε σε 70 παιχνίδια, πετυχαίνοντας και 14 γκολ.