ΘΕΜΑ

Η ζωή του Μιχαηλίδη ήταν πάντα «άσπρο και μαύρο» γιατί... έτσι έμαθε από παιδί

ΠΑΟΚ και Γιάννης Μιχαηλίδης θα συνεχίσουν την κοινή τους ποδοσφαιρική πορεία
Η ζωή του Μιχαηλίδη ήταν πάντα «άσπρο και μαύρο» γιατί... έτσι έμαθε από παιδί

ΠΑΟΚ και Γιάννης Μιχαηλίδης θα συνεχίσουν την κοινή τους ποδοσφαιρική πορεία, τουλάχιστον μέχρι το 2030, με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Δικεφάλου και να συνεχίζει το ταξίδι του με τα αγαπημένα του χρώματα, άσπρο και μαύρο, όπως ήταν άλλωστε και η ζωή του μέχρι τώρα, άσπρο οι μεγάλες στιγμές, μαύρο οι δυσκολίες που χρειάστηκε να προσπεράσει για να φτάσει σε αυτές.

Από τη μεγάλη περιπέτεια με τον χιαστό μέχρι την απώλεια του πατέρα του. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης χρειάστηκε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, στην πορεία της ζωής του, αλλά έτσι έμαθε από παιδί.

Ήταν Μάρτιος του 2022 όταν σε μία αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννενα, είχε υποστεί ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω μηνίσκου και κάκωση δευτέρου βαθμού στο έσω πλάγιο σύνδεσμο, με πολλούς παίκτες να τα βλέπουν όλα «μαύρα», αλλά ο Γιάννης όχι!

anwnimo-skhedio-2026-10-30t131343484.png

Για έναν ποδοσφαιριστή που εκείνη την αγωνιστική περίοδο προσπαθούσε να εδραιώσει την παρουσία του στην ομάδα, η εξέλιξη αυτή μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη, ωστόσο ο ίδιος βγήκε πιο δυνατός μέσα από τις δυσκολίες και έπρεπε να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο σώμα του και να διεκδικήσει από την αρχή τα όσα είχε κατακτήσει μέχρι τότε.

Αυτή δεν ήταν η μόνη δυσκολία για τον Γιαννιτσιώτη κεντρικό αμυντικό. Ο ίδιος μόλις στα 24 του, έχασε τον πατέρα του, Θόδωρο, σε μία δοκιμασία για τον κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον για ένα παιδί.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτές οι στιγμές είναι οι χειρότερες στη ζωή. Ήξερα όμως ότι έπρεπε να είμαι επαγγελματίας και την επόμενη μέρα ήμουν στην προπόνηση. Δεν το έβαλα κάτω γιατί ήξερα πως μόνο χαρούμενο θα έκανα τον μπαμπά αν συνέχιζα. Όπως ήξερα ότι έπρεπε να επιστρέψω στην Τούμπα με το πρωτάθλημα», δήλωνε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Έθνος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2024, δύο μήνες μόλις αφού είχε «φύγει» το στήριγμα του.

6226202.jpg

Όπως αποκάλυψε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Άρη που θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή , είχε επισκεφθεί το μνήμα του πατέρα του και του είχε υποσχεθεί ότι θα του φέρει το πρωτάθλημα. Μάλιστα, η αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» συνέπεσε με τα... σαράντα του πατέρα του.

Ούτε τότε «έπεσε» ο Γιάννης, ακόμα και αν «έπεφτε» θα σηκωνόταν, όπως και σηκώθηκε πατώντας ακόμα πιο σταθερά στα πόδια του, επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τον Δικέφαλο μέχρι το 2030.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ