Σύμφωνα με το αποφυλακιστήριο έγγραφο που παρουσιάζει το iefimerida.gr, ο δράστης είχε αποχωρήσει από το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού στις 3 Μαΐου 2018, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, οι οποίες προέβλεπαν αποφυλάκιση κρατουμένων μετά την έκτιση του μισού της ποινής τους.
Ο 46χρονος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του το 2014, με ποινή κάθειρξης 16 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και οπλοχρησία. Η ποινή του είχε ημερομηνία έναρξης τις 28 Μαρτίου 2014 και κανονική λήξη στις 28 Μαρτίου 2030, μετά από απόφαση που εκδόθηκε κατόπιν έφεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, η αποφυλάκιση έγινε με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με αναστολή του υπολοίπου της ποινής, το οποίο ανερχόταν σε 7 έτη, 9 μήνες και 24 ημέρες. Η απόφαση βασίστηκε στο άρθρο 43 (παρ. 3, 4 και 7) του νόμου 4489/2017, δηλαδή στην τροποποιημένη εκδοχή του νόμου Παρασκευόπουλου, που επέτρεπε αποδέσμευση κρατουμένων με ευεργετικό υπολογισμό ημερών.
Ωστόσο, στο ίδιο αποφυλακιστήριο αναφέρεται ότι ο 46χρονος δεν κρίθηκε ικανός να επιστρέψει άμεσα στον πρότερο βίο του, καθώς θεωρήθηκε «επικίνδυνος για τον εαυτό του και το περιβάλλον του». Για τον λόγο αυτό, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με ημερομηνία 2 Μαΐου 2018, οδηγήθηκε αυθημερόν στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο για εισαγωγή και νοσηλεία.
Μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας του, ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι – σύμφωνα με τα στοιχεία – επρόκειτο να αρθούν στις 27 Φεβρουαρίου 2026.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης τηρούσε κανονικά όλους τους περιοριστικούς όρους από το 2018 έως σήμερα και δεν είχε απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, μέχρι το σημερινό φονικό.