Γκιέργκια για ΠΑΟΚ: «Φάνηκε το βάθος του-Οι μικρές λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι»
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε χθες το βράδυ (72-75) επί της Μπόσνα, η οποία αποδείχθηκε μια πολύ υπολογίσιμη αντίπαλος, και έτσι ο Δικέφαλος έκανε το 2/2 στο EuroCup.
Μετά τη νίκη του, ο τεχνικός της Μπόσνα, Ντάριο Γκιέργκια, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου έδωσε συγχαρητήρια τόσο στην ομάδα του όσο και στους Ασπρόμαυρους, ενώ προσπάθησε να εξηγήσει και τα αίτια της ήττας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντάριο Γκιέργκια:
«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη, νομίζω ότι είχαν περισσότερη εμπειρία και σταθερότητα. Μικρές λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά.
Δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι ως ομάδα, νομίζω ότι θα πετύχουμε κάτι.
Είμαι περήφανος για τα παιδιά. Δεν είμαι από αυτούς που ικανοποιούνται με αυτό, θέλω πάντα περισσότερα, για να προοδεύσουν και για μένα φυσικά.
Χαμένη ευκαιρία, είχαμε άστοχες ελεύθερες βολές σε κρίσιμα σημεία. Επιπλέον, φάνηκε το βάθος που έχει η αντίπαλη ομάδα.
Κάθε παίκτης τους μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σουτ και εμείς χάσαμε μία φάση στο pick and roll. Ωστόσο, απέναντι σε μια τέτοια ομάδα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και είμαι περήφανος για τα παιδιά.
Είχαμε επιθετικά ριμπάουντ, επειδή εκείνοι άρχισαν να κάνουν αλλαγές στα μαρκαρίσματα. Κάποιες φορές το εκμεταλλευτήκαμε, αλλά σε κάποιες άλλες δεν λειτουργήσαμε σωστά. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να είμαι ειλικρινής, συνέβη και αυτό με τον Πόποβιτς και ελπίζω να είναι καλύτερα, γιατί μας είναι πολύ σημαντικός.
Όταν βγήκε ο Πόποβιτς, μείναμε με τον Πέρι, ο οποίος αποκτήθηκε ως τεσσάρι, αλλά χρειάστηκε να αγωνιστεί ως πεντάρι. Στη συνέχεια μπήκε και σε πρόβλημα με τα φάουλ.
Κρίμα, λοιπόν, για τη χαμένη ευκαιρία. Είχαμε το σουτ για να στείλουμε το παιχνίδι στην παράταση, χάσαμε ελεύθερες βολές…
Έτσι, τελικά, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κρίνουν ένα παιχνίδι».