Φόστερ: «Βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίσουμε»
Ο Μάρκους Φόστερ πραγματοποίησε ακόμα ένα μεστό παιχνίδι στη νίκη (113-111) του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ρόμα, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 20 πόντους, σούταρε με πολύ καλά ποσοστά (6/9 σουτ), μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 4 τελικές πάσες.
Μετά την επικράτηση του Δικεφάλου κόντρα στην ιταλική ομάδα, ο Φόστερ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφερόμενος στη συναρπαστική νίκη της ομάδας του, στο επιθετικό ταλέντο που αυτή διαθέτει αλλά και στον χαρακτήρα που βγάζει όταν τα παιχνίδια φτάνουν στην crunch time.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκους Φόστερ:
«Δεν νομίζω ότι αυτός ήταν ο ιδανικός τρόπος με τον οποίο θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι ήταν μια καλή βραδιά για εμάς, ώστε να δείξουμε τις επιθετικές μας δυνατότητες και να βάλουμε πολλούς πόντους.
Όταν δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα, γνωρίζαμε ότι διαθέτουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Υπάρχουν αρκετοί που στις προηγούμενες ομάδες τους είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκοράρισμα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βάλουμε πολλούς πόντους, απλώς δεν το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα στη σεζόν στον βαθμό που θα θέλαμε. Είμαι χαρούμενος που απόψε καταφέραμε να λειτουργήσουμε ως ομάδα και να σκοράρουμε.
Φυσικά, δεν θέλουμε κάποια παιχνίδια να εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά τέτοιες αναμετρήσεις θα μας βοηθήσουν μακροπρόθεσμα, στα Play Off του EuroCup, στο Final Four, ελπίζω στα Play Off του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας. Δείχνουμε χαρακτήρα, καθώς μπορούμε να βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα ή όταν δεν παίζουμε το καλύτερό μας μπάσκετ.
Νομίζω ότι με τους παίκτες που διαθέτουμε, όλοι έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι. Αυτή την περίοδο προσπαθούμε να βρούμε τον ρόλο μας, να ανακαλύψουμε τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας στην ομάδα και ποιος μπορεί να ξεχωρίσει σε συγκεκριμένους τομείς».