Φερέιρα για Τζόλη: «Δεν με εκπλήσσει καθόλου που το όνομά του είναι τώρα στην Άρσεναλ»
Με τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο Τζόλη που έχει ξεκινήσει ήδη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Αγγλία με τη φανέλα της Άρσεναλ, μίλησε ο Αμπέλ Φερέιρα σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ''Athletic''.
«Ο Χρήστος έχει μια πολύ ισχυρή ανταγωνιστική νοοτροπία και ακολούθησε κάθε οδηγία που του δώσαμε. Ήταν ένας από τους παίκτες που δουλέψαμε σκληρά για να αναπτύξουμε και δεν σταμάτησε ποτέ να βελτιώνεται. Συγχαρητήρια σε αυτόν, στους γονείς του, στους προπονητές της ακαδημίας και στον ΠΑΟΚ που πίστεψαν και επένδυσαν σε αυτόν. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Δεν με εκπλήσσει καθόλου που το όνομά του είναι τώρα στην Άρσεναλ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του.
Ο συνεργάτης του στον ΠΑΟΚ, Κάρλος Ματίνιο, ανέφερε: «Τον είχαμε ήδη αναγνωρίσει ως ένα ταλέντο άνω του μέσου όρου στην ομάδα Κ19, σε σημείο που περιστασιακά προπονούνταν μαζί μας. Η διακοπή λόγω Covid τελικά αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας, καθώς του επέτρεψε να ξεκινάει την προπόνηση μαζί μας κάθε μέρα σε συστηματική βάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μας έδωσε σαφή σημάδια ότι βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τους πιο έμπειρους παίκτες. Έτσι, όταν το πρωτάθλημα επανεκκίνησε και τον βάλαμε στην αρχική ενδεκάδα, δεν ένιωσε την πίεση. Το χειρίστηκε φυσικά επειδή ένιωθε ήδη παίκτης της πρώτης ομάδας και μια επιλογή για εμάς».
Ο συνεργάτης του Αμπέλ Φερέιρα σημείωσε επίσης: «Εκτός γηπέδου, στην αρχή, ήταν ντροπαλός και πιο συγκρατημένος, αλλά μόλις ξεκίνησε η προπόνηση και συνειδητοποίησε ότι τον υπολογίζαμε, μεταμορφώθηκε. Ήταν συναρπαστικό να βλέπουμε πώς αυτό εξαφανίστηκε μόλις η μπάλα άρχισε να κυλάει και έδειξε όλη την επιθετικότητα που τον κάνει τον ξεχωριστό παίκτη που είναι σήμερα. Ο Χρήστος ήταν πάντα ένας πολύ άμεσος και κάθετος παίκτης στις ενέργειές του. Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το γεγονός ότι είναι δυνατός και με τα δύο πόδια και δουλέψαμε πολύ στην ανάγνωση του παιχνιδιού σε στιγμές μετάβασης, όπου είναι επίσης εξαιρετικά δυνατός».
Για να αναφέρει τέλος: «Ήταν πάντα πολύ έξυπνος και αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Ήταν φανατικός του fantasy football, ακόμα και τότε. Αναπνέει για ποδόσφαιρο και ξέρει τα πάντα για όλους τους παίκτες και τις ομάδες».