Εθνική Γυναικών: Πανέτοιμη και πλήρης κόντρα στην Αγγλία
Χωρίς προβλήματα και με όλες τις παίκτριες παρούσες ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Γυναικών ποδοσφαίρου για τον αγώνα με την αντίστοιχη της Αγγλίας.
Παρά την ήττα με 1-3 στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο Παγκρήτιο, η Εθνική άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ήταν πολύ ανταγωνιστική, κόντρα σε μία εκ των καλύτερων ομάδων στον κόσμο στο ποδόσφαιρο γυναικών.
Ενδεικτική της αναγνώρισης από την πλευρά των φιλοξενούμενων ήταν η τοποθέτηση της Αγγλίδας επιθετικού, Αλίσια Ρούσο, η οποία μετά το τέλος του αγώνα αντάλλαξε φανέλα με τη σκόρερ του ελληνικού τέρματος, Καλλίστη Μπρουκσάιρ.
Η διεθνής σέντερ φορ δήλωσε στην κάμερα του ITV: «Είναι σπουδαία παίκτρια και πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα, οπότε είναι μεγάλη χαρά να έχω τη φανέλα της».
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπέρτος εστίασε στις τακτικές λεπτομέρειες και στη διατήρηση της αυτοπεποίθησης των διεθνών, υπενθυμίζοντάς τους πως «όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο».
Το πάλεψε, αλλά...
Υπενθυμίζεται ότι με ήττα 3-1 από την Αγγλία στο Παγκρήτιο Στάδιο άρχισε η προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027.
Η «γαλανόλευκη» έβαλε δύσκολα στις Αγγλίδες στο πρώτο ημίχρονο, όμως η ποιότητα των φιλοξενούμενων έκανε τη διαφορά μετά την ανάπαυλα.
Η Αγγλία, πρωταθλήτρια Ευρώπης στις δύο τελευταίες διοργανώσεις του EURO και φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί, παίρνοντας τη νίκη στην αναμέτρηση του πρώτου προκριματικού γύρου των play-off.
Η Πεταλωτή χρειάστηκε να επέμβει καθοριστικά στο 17ο λεπτό, σταματώντας το σουτ της Λε Τισιέ, σε ένα διάστημα όπου η Αγγλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 34' έφτασε μια ανάσα από το γκολ.
Η Παπαθεοδώρου κέρδισε μέτρα με την μπάλα, πλησίασε την αντίπαλη περιοχή και επιχείρησε το σουτ, όμως η προσπάθειά της σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών.
Η χαμένη ευκαιρία κόστισε, καθώς στο 39' η Στάνγουεϊ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στις φιλοξενούμενες.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αγγλία ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη.
Η Πεταλωτή κράτησε προσωρινά όρθια την Εθνική, αποκρούοντας ξανά προσπάθεια της Λε Τισιέ, αλλά στο 63' η Αγγλίδα μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ για το 0-2.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ρούσο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της και με σουτ από το ύψος του πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Η Εθνική δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και κατάφερε να μειώσει στο 78ο λεπτό. Μετά από πάσα της Παπαθεοδώρου, η Μπρούκσαϊρ εκτέλεσε με δυνατό, συρτό διαγώνιο σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.